Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich AGROFOTOWICZÓW mam pytanko czy podnośnik z Ursusa 4011 będzie pasować do C 360-3P???, bo mam pęknieta kaczke była już raz spawana i nie ma sensu już drugi raz tego spawać, a mam okazje kupić kaczkę od 40-stki, zależy mi na samej obudowie podnośnika bo wnętrzności mam ok ;) Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam!!!

Gość Zetek5340
Opublikowano

Oczywiście że tak Ursus C 355 jest następco 4011 a C 360 następco C 355 a C 360 3p jest następco C 360 powiem tak że nawet od zetora powinno pasować ;)

Opublikowano (edytowane)

hmm ale zaworów są najmniej 2 typy, 4011 miała jeszcze dodatkowo dźwignie szybkości reakcji pod siedzeniem (kiper-podnośnik) ponoć pośrednio dało się tym regulować prędkość kiprowania/podnoszenia podnośnika, 4011 miały w ogóle bardziej wypasioną hydraulikę, 3 tryby pracy podnośnika a w nowszych 55 czy 60 tylko 2

niestety jesteśmy jeszcze po propagandzie sukcesu, że co nowsze to lepsze, nowocześniejsze, a w tych ciągnikach uproszczono (potaniono) hydraulikę, nie odwrotnie

Edytowane przez rafff24
Opublikowano

hmm ale zaworów są najmniej 2 typy, 4011 miała jeszcze dodatkowo dźwignie szybkości reakcji pod siedzeniem (kiper-podnośnik) ponoć pośrednio dało się tym regulować prędkość kiprowania/podnoszenia podnośnika, 4011 miały w ogóle bardziej wypasioną hydraulikę, 3 tryby pracy podnośnika a w nowszych 55 czy 60 tylko 2

niestety jesteśmy jeszcze po propagandzie sukcesu, że co nowsze to lepsze, nowocześniejsze, a w tych ciągnikach uproszczono (potaniono) hydraulikę, nie odwrotnie

Tylko 4011 tak miały? U mnie w C-360 tak jest, a mam 2 wyjścia hydrauliczne.

W całej serii 4011-360-3p były takie same pompy hydrauliczne ;)

Opublikowano (edytowane)

wszystkie w standardzie miały 2 wyjścia hydrauliczne, różnice na pewno muszą być w "zaworach"

4011 3 tryby pracy podnośnika (pozycyjna, siłowa, mieszana)+ regulacja reakcji

355 (ja takiego mam w domu) pozycyjna i siłowa, a tam gdzie w 4011 jest regulacja reakcji mam zaślepione śrubą

360 3P w robocie, j.w. tylko że nie ma otworów na regulację reakcji, ale są nadlewy, tylko nie przewiercone

Edytowane przez rafff24
Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Zetor 4011 miał inny podnośnik niż ursus 4011/355/360. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Podnośniki na pewno różniły się wałem i rozdzielaczem. Nie można było do zetora założyć rozdzielacza od ursusa i odwrotnie. tak samo z wałem. zetor miał z jednej strony cieńszy. Ale całe CHYBA dało się zmienić. pytałem się ojca, to powiedział, że nie chcieli wziąć z POM-u na wymianę, bo nie można było dostać części zetorowskich

Edytowane przez mlodymechanik
Opublikowano (edytowane)

Witam. Ja tak samo słyszałem od wuja który pracował w SKR że 4011 to jednak większość zetora niż ursusa i nie wszystkie części pasują a szczególnie ze skrzyni i z tylniego mostu. Więc rób jak chcesz ale ja kupowałem tą ,, kaczke " nową i płaciłem za nią 670 zł nie wiem ile goścu krzyczy za tą od 4011 ale ja bym brał nową orginalną i pewny jestem że chodzi i pasuje. Ale zrób jak uwarzasz.

Edytowane przez milanreal1