Skocz do zawartości

Bielenie Obory

klusek

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

U mnie do bielenia mają w sąsiedniej wsi w "SKR-ze Orłowo", taką jakby beczkę podczepianą do ciągnika i napędzana za pomocą wału odbiory mocy.(nie jest to samoróbka). Idzie tym szybko jak burza, niestety nie pamiętam ile kosztuje u nas takie bielenie (jak się coś dowiem to napisze). Mój tata jest w radzie nadzorczej tego SKR-u i wspomniał kiedyś po posiedzeniu tej rady, że była rozmowa na temat zakupu nowego sprzętu do bielenia. ;)

Ja kupiłem opryskiwacz ogrodniczy, od poniedziałku zaczynam bielić (o ile to pójdzie)... :)

Ja mam opryskiwacz 6l Kwazara i nim pryskam, przed bieleniem około tygodnia wapno z wodą zostawiam w beczce żeby "przeżarło się", 3 razy na dzień mieszając je dokładnie. Jak przychodzi co do czego to wapno przecedzam przez lejek z sitkiem i wlewam do opryskiwacza, już bielimy tak 3 rok i nie ma żadnych problemów, typu zapchana dysza... :)

Jeżeli chodzi o usługi, to w mojej wsi usługę wykonuje SKR, bielą agregatem do bielenia FASKA, o ile pamiętam raz u mnie robili i zapłaciłem 30zł :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez katopo
      Mam na gospodarstwie wylaną starą płytę betonową jako utwardzenie terenu. Wcześniej w tym miejscu było bagno i robiło się straszne błoto jak popadało. Czy można na tekiej płycie składować obornik i co ważniejsze czy w przypadku kontroli nie będą mieli problemu?
    • Przez Vletch
      Witam, stoję przed zakupem używanej dojarki przewodowej, mam do wyboru delaval oraz westfale z tym że przy westfali ciężko z serwisem. Obie na 4 aparaty, w tym momencie na 20 krów ale jest plan powiększenia stada do 40 sztuk.
      Mógł by ktoś podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie i jakie wyposażenie dobrać, bo szczerze słabo się na tym znam a każdy kogo pytam mówi co innego. Chciał bym zmieścić się w 20tyś.
      I jeszcze jedno delaval którego oglądałem miał elektroniczne pulsatory, jak według was się one sprawdzają? szczególnie chodzi mi o awaryjność.
    • Przez farmer_89
      Witam mam pytanie buduje wiate 20 na 6 metrów, bedzie kratownica na slupach ( dwuteownik 120) w odstepach co 5 metrow, kratownica zbudowana profil gorny 40x80x2 dolny 40x60x2 przekratowanie skosne 30x30x3 poionowe 40x60x2. czy to wytrzyma? łaty beda 40x80x2 co 1 metr.
    • Przez racic
      Witam  mam na oku konstrukcję hali  używanej20/45/6 będzie problem z postawieniem , czy brać nową u producenta  tylko wyższy koszt  ma ktoś jakieś doświadczenie z postawieniem używanej hali boję się że nie znajdę ekipy do budowy.
    • Przez Folia-Rolnicza
      Witam jest ktoś na forum co posiada Baterie sloneczną (Solary) ..
      jak myslicie oplacalny biznes ?

• Dodaj nową pozycję...
v