Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tu raczej nie ma taśmy są tarczowe powinny byc cięgna od regulacji recznego hamulca

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie. Mam mały problem z Zetorem 5320..ręczny hamulec nie chciał mi odbijać..Kupiłem wiec nową linke i nową sprężyne..wszystko pozmieniane..a problem dalej nie znikł. Co dalej robić.? prosze bardzo o pomoc.

Tematy połączone

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

ten sam problem co u mnie. tam jes taka na swążniu łapa co z jednej strony idzie linka a z drugiej ten pręt do hamulca tam jest przytarty na tym swążniu musisz zdjąć segera i zdjąć to wyczyścić i założyć powinno być ok

Opublikowano

Tak w modelu 7745 są hamulce tarczowe, ale niech nikt nie myśli, że takie jak w samochodzie. Tam są tarcze takie jak sprzęgłowe, tylko o mniejszej średnicy po dwie na każdą stronę. Między tarczami są krzywki, które wzajemnie się rozpierają gdy hamujemy.

Opublikowano

A spróbujcie wykręcić kilka obrotów ten przycisk na dzwigni od przodu , powinno trochę pomóc .

Opublikowano (edytowane)

Da rade jakoś założyć z tył tą blachę na 4 śruby z tym uchwytem która trzyma taśmę od ręcznego? Trzeba ściągać zwolnice, aby ten bolec włożyć na miejsce czy da się od tył to zrobić (prawa strona)?

Edytowane przez Piotr6991z

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mario10
      Cześć,
      Remontuję Zetora 7211 i podczas odpowietrzania hamulca pękł wężyk gumowy od pompki hamulcowej lewy. Prosze o pomoc jak dostać się najlepiej do wężyka i pompki hamulcowej czy da się od środka z kabiny odkręcając z przodu pedały czy trzeba ściagać maskę i szukać dojścia od przodu ciagnika?
      Znalazłem zdjęcia w internecie ale nie bardzo wiem czy trzeba wszystko rozbierać aż tak aby wymienić lewy wąż hamulcowy moze jest prostszy sposób?

• Przez Inch20
      Jak w tytule: W zetorze 7211 pedał hamulca hamuje sam ciągnik, za to ręczny już nie, w przyczepach na odwrót - wciśnięcie pedału nic im nie robi a ręczny działa jak należy
    • Przez center
      Witam Dzis chciałem przedymić mojego 7211 zapalił bez problemu jak gdyby nigdy nic, ale nie chciał ruszyć i gasłRazz no patrze co jest a tam mi hamulce zblokowało rózszałem pedałami ręcznym nic nie pomagało ciagnik stał jak przymarzniety do betonu hehe dopier wrzuciłem jedynke terenowa gazu i przewalczyło to i byo dobże u was tez tak jest czasami ?
    • Przez mf390
      Witam, czy z zetorze 8540 można odłączyć instalacje hamowania hydraulicznego do przyczepy? 
    • Przez kuba13x
      Jak zdemontować linki od hamulca ręcznego i linke od sprzęgła wom?

• Dodaj nową pozycję...
v