Skocz do zawartości

Fabryczny kredyt w farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie ma wkładu własnego jeśli masz podpisaną umowę z agencją , jeśli nie masz to minimum 10% musisz wplacić , możesz rozlożyć na okres do 10 lat , potrzebne bedzie do tego oc gospodarstwa , świstek o posiadaniu ziemi , kopia dowodu , a i świstek o niezaleganiu z opłatą podatku rolnego . Teraz też jest ze dają ubezpieczenie ciągnika na rok gratis

Opublikowano

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dokładnie jak dla małego dziecka oco chodzi z tym kredytem farbycznym farmtrac? jesli ciągnik kosztuje np; 120 000tyś to jakie będą raty roczne bo wyczytałem że i takie istnieją jeśli ciągnik bd brał na 10 lat. wyczytałem też że kredyt fabryczny jest na 1,99% czy to prawda że tyle wyjdze czy to tylko ściema dla uzskania klijęta bardzo prosze o szybka odpowiedz. pozdrawiam.

Opublikowano

Oprocentowanie zależy od długości okresu spłaty i wysokości wpłaty początkowej. Te przykładowe oprocentowanie na pewno nie dotyczy kredytu kiedy wpłacasz minimalną ilość i spłacasz jak najdłużej.

Opublikowano

do "piotrek" jakupiłem przez agencje na 2% rok temu model 690 20% wplaty reszta na 10 lat kredyt suma 99 tys płace raz w roku10 tys..i odsetki co miesiac 150 zł...i co miesiac malejace w sumie mamam rozpiske gdzies mam do spłaty około 110-111 tys do spłaty...przez te 10 lat

co do simensa to wiem ze maja 7% realnie chyba sporo wiecej....

kolezanka ma tego 7110 na lizing...ale szczegołow nieznam to jakas firma zewnetzrna ..ale podejzewam ze chyba najdrozsza oferta

ten nowy kredyt na 1,9%..kto to obsługuje ktos wie..i z kad maja kapitał na doplate do kredytu...?

Opublikowano

Ten kredyt na 2% to jest jak bierzesz 50/50 3*33% i 4*25% bo się dowiadywałem a tak to jest większy procent.

Ten kredyt na 2% to jest jak bierzesz 50/50 3*33% i 4*25% bo się dowiadywałem a tak to jest większy procent.

Opublikowano

do "piotrek" jakupiłem przez agencje na 2% rok temu model 690 20% wplaty reszta na 10 lat kredyt suma 99 tys płace raz w roku10 tys..i odsetki co miesiac 150 zł...i co miesiac malejace w sumie mamam rozpiske gdzies mam do spłaty około 110-111 tys do spłaty...przez te 10 lat

co do simensa to wiem ze maja 7% realnie chyba sporo wiecej....

kolezanka ma tego 7110 na lizing...ale szczegołow nieznam to jakas firma zewnetzrna ..ale podejzewam ze chyba najdrozsza oferta

ten nowy kredyt na 1,9%..kto to obsługuje ktos wie..i z kad maja kapitał na doplate do kredytu...?

Ale jeśli kupuję przez agencję to musi byc to na jakiś program z UE czy tak sobie bo ja na żaden program z UE nie spełnie żadych wymogów bo ja jestem za młody a tato ma nasiebie za mało ziemi itp.

Opublikowano

To robi GetinLeasing, chociaż nie wiem czy uda się komuś to dostać ;)

PS Dalej obsługujemy Farmtraca ...

Opublikowano

To robi GetinLeasing, chociaż nie wiem czy uda się komuś to dostać ;)

PS Dalej obsługujemy Farmtraca ...

Witam pana od finansowania fabrycznego farmtrac. Jestem zainteresowany takim finansowaniem, chcę kupić farmtraca 690 i maszyny do niego mam podpisaną umowę na różnicowanie dzialalności nierolniczej i jestem z okolic Olsztyna prosił bym o kontakt na adres lukaszlunski@tlen.pl

Opublikowano

Witam!

dzis rozmawiałem z przedstawicielem farmatrac to powiedział ze te 2% to kredyt we frankach a ile to prawdy to bóg wii

jak ktoś ma wiecej informacji to b prosze pisać niewstydzić sie ze odsetki wyjdą 40% wartosci maszyny np.;traktor 200tyś po spłacie 280tyś/zł

Opublikowano

Oczywiście ten kredyt fabryczny to ściema. Wstępie dowiadywałem sie, że to będzie jakieś 7,5%, za takie wypisywanie bzdur (1,99%) powinni ostro po jechać tych z farmtraca!

Opublikowano

Oczywiście ze to sciema! Nie dajcie sie nabrać!

Mnie początkowo ostrzegł dealer... Wiec postanowiłem napisać e-mail do Farmtrac'a i okazało sie ze trzeba w sumie splacić 110.5 % wartosci ciagnika...

Opublikowano

z tymi kredytami to bywa różnie. Ja jak brałem go na 10 lat to dużą rate miałem zapłacic w czerwcu 12 tyś zł a przyszła faktura na prawie 17 tys zł. to zobaczcie w pierwszym roku juz jestem 5 tysi w tył. Żaden kredyt nie jest opłacalny i jest on wielką niewiadomą.