Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Ursusc385

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Dnia 21.04.2024 o 20:58, Ursusc385 napisał:

Tuleja smarowana? Jak nie to założyć smarowanie 

Jak jest smarowana to przedłóż delikatnie dźwignie wychodząca z obudowy sprzęgła tak jak robilo się to w c-360 tyle że tu minimalnie a różnica już będzie odczuwalna i linka dłużej wytrzyma. 

No i linka z kalamitka 

Ile centymetrów przedłużyć dźwignię żeby nie przesadzić ?

Witam 

Mam problem ze sprzęgłem w Farmtrac 80 , sprzęgło nie odbija i wciskając sprzęgło ciągnik ciągnie gdy wcisne sprzęgło drugi raz odbija , luz na cięgle jest pod ciagnikiem jest , linka chodzi dobrze w czym może być problem, ktoś gdzieś pisał że w środku w sprzęgła jest brak smarowania chyba widełek jak się nie mylę  czy to może być to ? Dodam że sprzęgło nie ślizga ,Przebieg ponad 4 tys mth 

3 godziny temu, zajac1 napisał:

Panie i Panowie gdzie kupię najtaniej przełącznik zespolony kierunkowskazy-swiatla-wycieraczka ?? Lub od czego to dopasuje ?? Być może Farmtrac go zapożyczył od jakiegoś pojazdu.

U mnie brak prawego kierunkowskazu 

IMG_20240618_192534540.jpg

To z malczana.

2 godziny temu, robert1226 napisał:

Oj młodzieży nie wasze lata , to jest od malucha eleganta .

Ja to wiedziałem odkąd ciągnik stanął na podwórku.

Naprawiał ktoś główny swozen przedniej osi , czy tam są jakieś tuleje wymienne czy trzeba coś dorabiać czy całość wymieniać,  bo zauwazylemze są delikatne luzy i jak nieduży był by koszt to bym to zrobił zanim się wszystko sypnie , a niechce rozbierać i dopiero szukać części bo ciągnik potrzebny naokreta.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez huard
      Witam panowie może ktoś z forum pomoże mianowicie chodzi o to że potrzebuje dwóch trybów od rozrządu ale nigdzie nie mogę ich dostać bo to jest niby silnik forda a składany w Indiach czy jakoś tak i tu moje pytanie może ktoś wie gdzie mógłbym dostać części do niego
    • Przez damian257
      Witam ,
      Panowie mam zapytanie czy ktoś posiada model 6060 heritage lub 6075 heritage problem dotyczy sprawdzenia poziomu oleju hydraulicznego w tylnym moście a mianowicie mam dwa korki jeden duży do wlewu a drugi mniejszy na klucz jeśli dobrze pamiętam 19 . Po odkręceniu tego korka powinna być miarka poziomu a ja nie mam i mam pytanie czy powinna tam być czy nie ( byś może odpadła i leży w środku korpusu) oraz jeśli jest to czy ktoś kto posiada taki model i podał by mi długość z wymiarami tej miarki ??  Dorobił bym sobie. Pytałem już w serwisie i nikt nie wie jaka ma być. Proszę o pomoc 

• Przez tomek926
      Witam mam problem z ciągnikiem Farmtrac 70 4WD drastycznie spadła w nim moc. W zeszłym roku na jesień pracował normalnie a od wiosny brakuje mu mocy ciągnik ma 2100 mth. Ciężko wkręca się na obroty nie mówiąc już o orce. Starą c-360 lepiej idzie. Proszę o pomoc bo za nie długo żniwa a ciągnik ledwo jedzie. Ciągnik dyma nie puści filtry paliwa wymienione.
    • Przez Krezus12
      Wiatm, kupilem farmtraca w zeszłym roku i po 300mth padla mi pompa wtryskowa delphi perkins i naprawa to ok 5000zl nie uznano mi gwarancji bo wykazano zle paliwo, mial ktos podobny przypadek? czy walczyl w sądzie o sprawiedliwosc? jak nei naprawia w serwisie - 9000zl strace gwarancje... zalamka
    • Przez Damian2811
      Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z układem kierowniczym w moim farmtrac. Problem polega na tym że gdy ciągnik jest zimny strasznie "prowadza" po drodze, gdy ciągnik się trochę rozgrzeje jest lepiej lecz nadal nie jest to tak jak powinno być. Dodam tylko że orbitrol był wymieniany i żadnej poprawy nie ma. Z góry dziękuję za pomoc. 
  • Dodaj nową pozycję...
v