Skocz do zawartości

Jakie felgi do zetora 7211

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam mam pytanie do uzytkownikow forum chcial bym sie dowedziec czy warto wymieniac obrecze tylnych koł w zetorze 7211 gdyz kupilem go na niestandardowym ogumieniu rozmiar to 13.6-36 a chcial bym mu zalozyc standardowe kola 16.9-28 i takie pytanie czy polepszy sie jego uciag i przyczepnosc czy nie warto inwestowac w te kola dodam ze w orce z 3 skibowym plugiem jeżdże na 2 biegu bo na 3 mi sie kopie a z tego co czytalem na forum smigaja na 3 biegu i nic sb nie robia zetorki prosze o pomoc z gory dziekuje ;)

Opublikowano (edytowane)

ja swoim 6211 na kołach 16.9-30 ciągam 3 skiby i zajmują mi 110cm szerokości i śmiga że 1ha=70 min roboty orki zimowej z pełnym obciążeniem na kołach :D więc ja na twoim miejscu zakładał większe koła i się się pierdzielił :D a uciąg zwiększysz dwukrotnie :P:D i teraz w orce mi się koła nie ślizgają ani trochę bo widać po śladach rok wcześniej jak był bez obciągników to mu się koła mocno ślizgały a teraz jest git.

Edytowane przez piotrek6211
Opublikowano

Polecam zmienić opony na 16.9-28, uciąg na pewno zwiększysz, ale czy 3 będziesz jeździł to trudno powiedzieć, wszystko zależy od gleby, głębokości orki itp.Znam osobę która zmieniała taki sam rozmiar opon na 16.9-28, teraz ciągnie pług 4*30. Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie zmieniaj 36cali na 28, sprawdź jak masz instrukcję ile jedzie się na tym rozmiarze masz duży rozmiar więc jak już to zmień tylko szerokość z 13,6 na 16,9 a jak już się upierasz zmieniać całe koła to na 16.9R34 a nie na 16,9-28.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Inversor
      Po 2 tygodniach przestoju pod dachem Zetor 6341 Super 2000r. stracił tylny napęd. Po wrzuceniu biegu i puszczeniu sprzęgła rusza dosłownie centymetr, dwa i dalej nie jedzie.
      Przedni napęd działa, ciągnik jeździ tylko na przedni napędzie. Wałek WOM działa. 
      Czy jest coś co jeszcze mógłbym sprawdzić przed zdejmowanie plecaka i dobraniem się do tylnego mostu?
      Co dziwne ciągnik był wcześniej używany na lekkich pracach, czyli rozsiewacz do nawozu i opryskiwacz i wszystko działało.
    • Przez Luk1312
      Witam, olej kapie z miejsca na zdjęciu. Po zdjęciu zwolnic w środku sucho. 

• Przez Davidmix
      Witam mam wyciek z wałka wom w zetor 7245.
      Czy po odkręceniu tej obudowy mam wyciągnąć cały wałek wom aby dostać się do uszczelniacza??

• Przez tomek14
      Witam mam pytanie co się stanie gdy w skrzyni biegów i tylnym moście w zetorze 7211 będzie za dużo oleju do zetora wchodzi 32l co sie stanie jak bedzie 40 l ?
    • Gość
      Przez Gość
      Witam ,mam wyciek w tym miejscu co wytarte jest i ta dziura  w proximie 85 dziwne ze tam nie powinno byc wycieku gdyz nie ma oleju ,olej jest w bloku lub zwolnicy na dolei czy tam jest jakasc uszczelka czy wszystko skladane jest na silikonie ,czy da sie zsciagnac zwolnice tylko w tym miejscu gdzie jest ten wyciek tam jest bodajze 6 czy 8 srub takich grubszych i wytrzyscic i dac mase uszczelniajaca i skrecic od nowa zeby nie rozbierac calosci az do bloku czy zwolnice sciaga sie tak samo jak w ursusie c 360 trzeba cos podwiazywac zeby nie spadlo przy wyjmowaniu zwolnicy czy moge tylko te sruby odkrecic i zdjac czy musze cala z pochwa wyjmowac mial ktos taki przypadek prosze o pomoc to jest strona prawa gdzie sa biegi 
  • Dodaj nową pozycję...
v