Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oni nie mają jeszcze dzieci dlatego wywożą do lasu. Sam często słyszę narzekania ludzi na to że w lesie brudno ale prawie każdy zamiast zawieść śmieci na wysypisko to jedzie do najbliższego lasku. Myśli sobie: Przyroda wytrzyma tylko parę worków z plastikiem. A taka folia rozkłada się kilkaset lat i nie tylko dzieci ale i pra-pra-prawnuki będą ją zbierać w czasie kolejnej akcji "Sprzątanie świata"

Opublikowano

Ludzie czy wy nie macie podpisanych umów z firmami zajmującymi się odbiorem śmieci??!! np. Sita albo Remondis ( o ile wiem to trzeba mieć takie umowy ) . Ja mam kosz, a co się nie mieści to w worki obok kosza i nie ma problemów, żeby nie chcieli zabrać. Najwyżej trzeba troszkę dopłacić.

Opublikowano
Ja tam też do kosza i zabierają co 2 tyg i żadne worki po nawozach i folie sie nicgdzie nia walają... :D

Dostaliście wysokie pojemniki na kołkach? Bo takie dała gmina moim dziadkom ale kosze stoją puste bo żadna śmieciarka po nie nie przyjeżdża :)

Opublikowano

To my kiedyś założyliśmy folią jeden przepust na łące żeby lepiej się jeździło, ale ktos ukradł po zimie.

Widać nie miał opału na zimę :D

Opublikowano
Dostaliście wysokie pojemniki na kołkach? Bo takie dała gmina moim dziadkom ale kosze stoją puste bo żadna śmieciarka po nie nie przyjeżdża :D

nie poprostu podpisałem umowę z firmą która zajmuje się smieciami i tyle .

Opublikowano

ja robie sianokiszonke w baloty od 2001 roku najpierw palilem folie ale potem przyjechal do mnie koles powiedzial ze iles tam zaplaci ale daje mu cala folie za darmo poprostu jak ma czas to sobie przyjedzie i zaladuje a ja mam problem z glowy bo da mi zaswiadczenie o odbioze foli i wszystcy sa szczesliwi

Opublikowano

Ja akurat foli z sianokiszonki nie mam, ale mieliśmy problem z bigbagami po nawozie bo na śmietnisku nie chcieli ich przyjąć, wujek jako radny z innymi rolnikami zadziałali w gminie i teraz te worki odbierają, podobnie jest z azbestem. Do komunalnych śmieci mamy kosz, dodatkowo działa u nas związek 12 gmin, który odbiera posegregowane śmieci tj papier, szkło i plastik. N żniwa jak wystawiamy worki z butelkami to dopiero jest ich fura ;)

Opublikowano

U mnie w okolicy jeden koleś skupuje wszelkiego rodzaju folie: od nawozów, sianokiszonek, kiszonek itp.

Jak pamiętam to płacił chyba 12 gr. za kg. za czystą i 10 gr. za brudną.

Opublikowano
U mnie w okolicy jeden koleś skupuje wszelkiego rodzaju folie: od nawozów, sianokiszonek, kiszonek itp.

Jak pamiętam to płacił chyba 12 gr. za kg. za czystą i 10 gr. za brudną.

a skąd jesteś?? jeśli można wiedzieć

Pozdrawiam

Opublikowano

No nie róbcie jaj i nie piszcie że wywozicie folie do lasu czy do dołu w polach. Ja wiem że trzeba sobie jakoś radzić ale wysypiska są ogólnodostępne. Czas zawsze się znajdzie i parę zł aby zapłacić za wywóz przyczepy śmieci też. Jada c autem często widuję w lasach lub przy drogach sterty śmieci i zawsze myślałem że to mieszczuchy wywalają no ale jak czytam wasze wypowiedzi to zaczynam zmieniać zdanie a nie chciał bym. Sory ale jak bym widział jak ktoś wiezie do lasu czy w pola przyczepę foli to od razu bym podpie...ił na policje i jeszcze bym się pod tym podpisał - na gospsodarce różne sie robi przekręty ale bez przesady.

Opublikowano
ja robie sianokiszonke w baloty od 2001 roku najpierw palilem folie ale potem przyjechal do mnie koles powiedzial ze iles tam zaplaci ale daje mu cala folie za darmo poprostu jak ma czas to sobie przyjedzie i zaladuje a ja mam problem z glowy bo da mi zaswiadczenie o odbioze foli i wszystcy sa szczesliwi

no ja tez przekazuje folię i worki za darmo na dalsze przetwarzanie..gosc wystawia zaswiadczenia i problem z głowy.