Skocz do zawartości

PROW 2014-2020 Modernizacja Gospodarstw Rolnych

rolnik22
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Daniel myślisz że to jakaś tajemnica?  To nic nowego i w agencjach dobrze o tym wiedzą, zwłaszcza kontrolerzy. Ci co te wnioski sprawdzają zawsze maja z czymś problem. Druga sprawa to co takiego.napisalem? Jest na tabliczce tyle udźwigu to tyle ma podnosić. A przecież można na zaworach przepływ podnieść i już będzie więcej unosil. A z rozsiewaczem to nic nielegalnego. Inna sprawa przy opryskiwaczach , beczkach itd gdzie objętość można już zmierzyć i wyliczyć. 

@dabrowskit do mnie pijesz?

11 godzin temu, migacz napisał:

U mnie jeden brał siewnik do kukurydzy i przysługiwał mu tylko 4 rzędowy. Wziął 6 z nalepkami od 4. Na czas kontroli odłączył 2 boczne sekcje a potem założył. Naklejki i tabliczka są nadal od 4 ale kto na to patrzy 

Znam chłopaków co im przeszły przyczepy 10t z tabliczkami 8t.😁

• Like 1

Jeżeli ktoś prosi o zaświadczenie lub postanowienie lub właściwe pismo z urzędu gminy, w odpowiedzi dostaje zaświadczenie. Teraz słowo zaświadczenie jest przekreślone i ma być postanowieniem, reszta z całego pisma bez zastrzeżeń... Chcąc coś budować w szczerym polu muszę robić rzuty budynków i stanowisk gospodarstwa naprzeciw, bo są mojego ojca itp.itd.

Spokojnie. Jeśli nie dostałeś odmowy to papier wszystko przyjmie. Zwyczajnie to dla twojego dobra im więcej podkładek tym lepiej dla ciebie. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez soltys13
      Witam 

Koleżanka chcę zakupić  tura do  Ciągnika Zetor Proxima 60   Ciągnik  na gwarancji Kupiony w Agromie  
      Niestety  na starcie pojawił się problem.
      Problem  polega na tym że Agroma nie chce się zgodzić na montaż tura innego producenta niż Metal Fach bo ciągnik  jest  na  gwarancji u  nich  i po montażu innego   straci gwarancje .  Ona natomiast chciałaby innej firmy zachodniego producenta bo lepsze wykonanie jakość za podobną cenę . Mam wrażenie że tego tura chcą wcisnąć  na siłę.   Czy ktoś miał podobny przypadek  i  i czy to jest  narzucone odgórnie??  Jak to można ominąć ??

• Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v