Skocz do zawartości

PROW 2014-2020 Modernizacja Gospodarstw Rolnych

rolnik22
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam na papiery i zobaczę o co chodzi. Zrozumiałem że nie zgadza się dowód z homologacją a wszystko będzie jasne jak przyjdą papiery. Swoją drogą też trzymali papiery ponad 3 miechy . Myślałem że już wszystko będzie ok a tu jednak nie ma tak dobrze 

Edytowane przez krzychu121

Też już 3msc czekam. Znam przypadek, gdzie gość dostał pismo o niespójnych fakturach, ale żadnych konkretów. Prześledził dokładnie, no nic się nie dopatrzył. Zaczął sprawdzać po jednej literce... Ostatecznie okazało się, że była literówka w przybitej pieczątce urzędowej 🤦‍♂️

To widzę nie tylko ja tyle czekam. Czasami to mam wrażenie że w tych agencjach zatrudniają ludzi których zadaniem jest aby jak najwięcej wniosków odrzucać albo przedłużać ile się tylko da zamiast pomagać. A najgorzej wkurza jak czeka się 3 miesiące. Przysyłają poprawki. Ok , zrobi się poprawki i już powinno być wszystko dobrze. A tu za kolejne 3 miesiące przysyłają kolejne poprawki tego co wcześniej było dobrze 

No właśnie. My żeby wszystkich dealerów czy innych sprzedawców objechać mamy 14 i to kalendarzowych. A jak wiadomo w weekend mało kto robi. Jeszcze jak ktoś ma produkcję zwierzęcą to nie ma nic do roboty tylko jeździć i zbierać papiery. Pół biedy jak jest blisko ale jak jechać 100 czy 200 km to już wesoło nie jest. Sołtys widzę że miałeś dobra przeprawę 

• Like 1

5 godzin temu, Darek8787 napisał:

w temacie długości czekania na przelew z PROW - 21 marzec zakończone wszelkie poprawki a dzisiaj przelew przyszedł na konto.

Czy miałeś kontrolę po zatwierdzeniu wniosku o płatność?  Ja właśnie skończyłem chyba walkę z arimr. Prowadząca powiedziała że zleci juz kontrolę.  

Czego się mogę spodziewać? 

Nie było u mnie kontroli. Pierwsze poprawki to chcieli kopię homologacji ciągnika drugie poprawki to umowę o kredyt preferencyjny chcieli zobaczyć co to za maszyny kiedyś kupowałem w 2020 roku czy czasami nie podobne do tych z PROW :) po tych drobiazgach wniosek o płatność i bez słowa kontaktu wypłata środków. Wysłałem tylko dużo zdjęć wyraźnych z każdej strony maszyny i ciągnika jak u handlarza na allegro.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez soltys13
      Witam 

Koleżanka chcę zakupić  tura do  Ciągnika Zetor Proxima 60   Ciągnik  na gwarancji Kupiony w Agromie  
      Niestety  na starcie pojawił się problem.
      Problem  polega na tym że Agroma nie chce się zgodzić na montaż tura innego producenta niż Metal Fach bo ciągnik  jest  na  gwarancji u  nich  i po montażu innego   straci gwarancje .  Ona natomiast chciałaby innej firmy zachodniego producenta bo lepsze wykonanie jakość za podobną cenę . Mam wrażenie że tego tura chcą wcisnąć  na siłę.   Czy ktoś miał podobny przypadek  i  i czy to jest  narzucone odgórnie??  Jak to można ominąć ??

• Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v