Skocz do zawartości

Czym różni sie seria 6620 SE - 125 KM od 6620 - 125 KM ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym to wiedziec poniewaz mam zamiar kupic własnie jd o mocy 125 koni. Cena 6620SE to około 1956 tys a 6620 około 225.czemu taka róznica cen??

Opublikowano

6620SE ma silnik o mocy znamionowej 125KM a maksymalnej 132KM, dwa zawory na cylinder i pompowtryskiwacze. 6620Premium ma silnik o tej samej mocy znamionowej 125KM, ale maksymalna moc to już 140KM, cztery zawory na cylinder i system zasilania common-rail i ten model ma o wiele bogatsze wyposażenie i więcej opcji.

Opublikowano

różni pisze się inaczej ;) stasznie to wygląda w temacie.Mi się wydaje że common-rail to już przesada..niby niższe spalanie większa moc ale już ma się co psuć,paliwo musi byc super i podobno na bio nie bardzo chodzi..

Opublikowano

No ja jak narazie jeżdże na czystej ale mam zamiar dolewac własnie troche rzepaku. CZyli lepiej tego 60620SE ??a ile on by mi mniejwiecej skib uciagnał na w miare lekich glebach??

Opublikowano
6620SE ma silnik o mocy znamionowej 125KM a maksymalnej 132KM, dwa zawory na cylinder i pompowtryskiwacze. 6620Premium ma silnik o tej samej mocy znamionowej 125KM, ale maksymalna moc to już 140KM, cztery zawory na cylinder i system zasilania common-rail i ten model ma o wiele bogatsze wyposażenie i więcej opcji.

Pompowtryskiwacze ????

Opublikowano

Pompowtryskiwacz jest elementem w którym są zintegrowane funkcje pompy wtryskowej i sterowanego elektrozaworem wtryskiwacza. Na każdy cylinder silnika przypada jeden pompowtryskiwacz.Być może się pomyliłem pisząc, że w silnikach JD one występują. Może u ciebie w 5720 jest pompa sekcyjna?

Opublikowano

Nie -rozdzielaczowa Stanadyne-w pompowtryskiwaczach celuje raczej SDF-a 6620 to już raczej rozdzielaczowa ze sterowaniem elektronicznym jak np VP44 Boscha-zresztą gdzieś na forum jest użytkownik w/w a więc możemy spytać się dokładnie.

Hm -w prospekcie jest napisane "tłoczkowa" a zresztą jutro będę w serwisie to się dopytam dokładnie (kiedyś były zdaje się Delphi a teraz pewnie Stanadyne)

Opublikowano

Roznica w cenie jest taka jak i w wyposazeniu

6620 od 6620 Se rozni sie miedzy innymi :

-lepszym umieszczeniem nawiewow klimy obok kierownicy i w dachu a nie tylko w dachu jak to jest w SE

-klimatyzacja (opcja) z odmgławianiem

-wygodniejszy fotel kierowcy

-lepsze oswietlenie robocze po 2 w kazdym narozniku kabiny a nie po jednym

-oswietlenie robocze nad kierunkowskazami i nad lampami tylnymi

-wielofunkcyjny wyswietlacz umieszczony w prawym rogu kabiny

-wygodny panel sterujacy Commandarm-tylko w wersji Premium Plus

-hydrauliczne zawiesznie osi przedniej i kabiny

-2 schowki

-lusterka elektryczne

-skrzynia Autopowr

-tempomat

Mozliwe ze wyposazenie wyzej ujete jest za dodatkowa kase

Opublikowano

To czym się różnią te dwa ciągniki poza slnikiem,to układem hydraulicznym: u SE mniejsza pompa hudrauliczna (dokładnej różnicy nie znam u SE coś ok 60 L na min a u premium OK 90); u SE pompa cały czas tłoczy w obwód a u premium gdy nie ma zapotrzebowania na olej idzie on przelewe bezpośredno do skrzyni, inne zawory hydrauliczne zewnętrzne (prostsze u SE); Inny silnik krokowy do sterowania tylnym TUZ i inny element (kostka) na którym zamocowany jest silnik krokowy (węższy u SE); róznice w tylnym moście; inne siłowniki podnośnika; inny przedni most. Tyle wiem z własnych obserwacji. Pozdro  DEER'owcy. ;)

Gość JarekWLKP
Opublikowano

SE-Special Edition, niektórzy wolą Szajs Edyszyn  ;)

Opublikowano

teraz tez bym juz nie kupił SE,lepiej dołożyc i miec wypas maszynke,chociaz jest zawsze druga strona medalu tzn czy chcesz wykładac tyle kasy na ciagnik i czy on naprawde bedzie tyle uzywany ze te wszystkie bajery beda ci potrzebne, no i im wiecej czegos tym wiecej z czasem moze sie psuc czyz nie prawda?? nic nie jest wieczne niestety:( Pozdro

Gość JarekWLKP
Opublikowano
teraz tez bym juz nie kupił SE,lepiej dołożyc i miec wypas maszynke

Exactly.

Opublikowano

Ja tez jestem zdania że im prostsza maszyna tym lepiej. Takie rzeczy jak el. lusterka lepsza klima nie są potrzebne moim zdaniem. Gdybym kupował to tylko wersję SE.

Opublikowano
Ja tez jestem zdania że im prostsza maszyna tym lepiej.

No to nie zostaje nic innego jak kupić ursusa. <_< B)

a teraz na poważnie, to trzeba spojżeć na cenę, bo przy takiej różnicy faktycznie, niektóre dodatki są zbyt kosztowne, zwłaszcza jeśli ciągnik bedzie robił ok max 500-600mth rocznie.

A (uwaga ukłon w strone deer'owców) wersja SE, pomimo obniżania kosztów to nadal jakość spod znaku jelonka.

Opublikowano

JA słyszałem że werja SE ma półbiegi przezucane ręcznie a premium to już hydrauliczno-elektronicznie i w wersji premium w przypadku napraw nietrzeba kabiny zdejmować tylko kładzie się ja na bok

Gość JarekWLKP
Opublikowano

Szczególnie w serii 5020, gdyż promocyjne BASIC i ADVANCE mają tłumik przy masce, a nie przy słupku kabiny.

Kusi mnie 6220 SE za 144 444 zł netto...