Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

remontuje moją c 360 i kupiłem sobie do niej kierownice bo stara mi się nie zabardzo podobała , chcaiłem ją zmienić.

Odkręciłem główną śrube wraz z zawleczką ,

moje pytanie jest takie;

jak odkręciłem tą śrube to kierownica ani drgnie , czy coś jeszcze ją trzyba ? czy tylko to miejsce się zapiekło i trzeba na chama ?

Opublikowano (edytowane)

Kierownica jest na klinie i na stożku jest mocno dociśnięta. Musisz założyć sciągacz, tylko na wałek nakręć tą nakrętkę od kierownicy na taką głębokość aby nakrętka była na równo z koncem wałka, inaczej możesz zepsuć gwint.

Edytowane przez grzesiu09091987
Opublikowano

Ja jak zmieniałem kabine to musiałem odkręcić kierownice i miałem to samo ale taki mechanik przeciął kawałek rury na pół i założył pod kierownice tam są takie szczeliny uderzył młotkiem i zeszła.

Opublikowano

Chciałem wymiwnić koło kierownicy bo już jest bardzo popękane,kolumne kierowniczą mam oryginalną C-360.

Moja kierownica jest na klin,średnica trzpienia około 20mm a wszystkie nowe kierownice opisane jako do C-360 mają średnice 28mm.O co tutaj chodzi?

Opublikowano

Które nowe są opisane? Sprawdzałem w kilku sklepach i żadnym nie pisze jaka średnica trzpienia. Ja jak zmieniałem to powiedziałem że do 60 i tyle nikt mi się o średnice nie pytał.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A z której strony mierzyłeś? bo ona ma stożek.

Opublikowano

Tak mam ściągnietą,była oryginalna podobna albo taka sama chyba jest przy Bizonie ZO56.

Zgadza się jest stożek,ale w najgrubszym mjejscu na dole jest tylko 22mm.

Opublikowano

Dziwna sprawa, ja miałem wcześniej niską teraz założyłem tą wysoką trójramienną w pasuje. Najlepiej kup w sklepie tylko zapytaj czy będziesz w razie czego oddać wymienić jakby nie pasowała.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Do 4011 też te kierownice pasują.

Opublikowano

Kolego MAT912 jak myślisz czy koło kierownicy od zetora to wysokie trzyramienne będzie pasować do 60?pytam z ciekawości tylko. Pozdrawiam

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Kolego MAT912 jak myślisz czy koło kierownicy od zetora to wysokie trzyramienne będzie pasować do 60?pytam z ciekawości tylko. Pozdrawiam

Nie wiem jakie ma ona mocowanie, czy klin czy frez, ale ona jest dosyć wysoka i do 60-tki chyba nie bardzo by się kręciło.

Opublikowano

dzieki za odpowiedź jak pojadę do sklepu to muszę to sprawdzić

:)