Skocz do zawartości

Jęczmień ozimy i jary

Miki7211

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
krilan06 napisał:

1 godzinę temu, Uszek1988 napisał:

pasza podpisana dzisiaj po 940netto odbior do konca miesiąca,tydzień temu po 1030 nie oddałem....

Ja pindolę, jaka cena 🤯 Ten rok to dla niektórych będzie masakra przy tych kosztach 

Najlepsze jest to ze towaru nikt nie chce A cena zmienia się za każdym razem jak dzwonisz,jęczmień i pszenzyto sprzedam ciekawe jak będzie z żytem...

9 godzin temu, skywalker89 napisał:

na browar w tej chwili 246e a było chyba 2tyg temu 233. Myśle, a podpisze z 10t, a patrze w umowe a tam w ilości do 50t mogę se raz cene wybrać do maja, więc bajabongo i czekam na rozwój wydarzeń

Z jaką firma jeśli można wiedzieć?dwa lata wstecz dowiadywałem się to min 75t

• Root Admin
28 minut temu, Mati987 napisał:
Jaką dawkę azotu zastosować przy tak rozkrzewionym jęczmieniu.
Planowałem dać Zaksan 33,5N w dwóch dawkach, tak żeby najpierw podać 200kg a następnie 150kg.
Ale czy nie zmniejszyć tej pierwszej dawki?
Na jesieni było dane 200kg Polifoski 6.

334875214_162294673281230_4499288997810889060_n.jpg

334664033_963509845020234_1680402424656399372_n.jpg

nie, ten podział jest spoko

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Paweł19
      Witam,
      Potrzebuję porady odnośnie zakupu kosiarki bijakowej do C330. Muszę wykosić nieużytki około 3ha, pola są dość zaniedbane i zachwaszczone występują też cienkie odrosty drzewek, krzaków. Czy ktoś może mi polecić jakąś sprawdzoną maszynę z którą da radę mój ciągnik? 
    • Przez Jakub6755
      Mam problem z wołkiem zbożowym który zalągł się w jęczmieniu i pszenicy. Przechowuję ziarno w drewnianych sąsiekach mam niewiele może 1t używam tylko dla siebie (dla kur,krów).
      Czym mogę to zwalczyć ? podobno świece dymne są dobre ale nie wiem czy można je stosować na zboże czy musi być puste pomieszczenie, moje sąsieki są w drewnianej stodole więc nie jest zbyt szczelnie. Proszę o pomoc i doradzenie czegoś
    • Przez MafiaLolek
      Witam mam 5 I 6 klase ziemi.
      I niewiem jaki jeczmien jest lepszy na te klase ziemi.
      Jeczmien dwurzedowy czy szesciorzedowy
    • Przez MafiaLolek
      Nabyłem Jęczmień ozimy jest w nim bardzo dużo ości i nie wiem co z tym zrobić Proszę o pomoc
    • Przez MafiaLolek
      Jak posiac jeczmien ozimy? Chodzi głównie o ustawienie siewnika konnego, na ile go ustawić, mam piątą klasę ziemi i 250 kg do siewu, musze posiać 1,34 ha
  • Dodaj nową pozycję...
v