Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiem ci tak to wszystko zależy od tego czy jesteś ryzykantem czy nie ;P

Powiem ci mój przykład byłem pierwszym posiadaczem samochodu marki KIA w moim rejonie jak go brałem każdy się pukał w czoło a jeździłem nim 10 lat zrobiłem 350 tys i nic się nie działo i z tego co wiem to nowy właściciel też nie narzeka ;) dlaczego dałem ten przykład a dlatego ze po pierwsze musisz porównać wyposażenie i parametry obu ciągników i cenne ;) Bynajmniej ja bym się strasznie nie bał polmota bo znam 3 osoby które go mają i nawet jedną która ma polmota i proxę i nie wiem dlaczego ale praktycznie cały czas widzę jak robi w polu polmotem a zetora oszczędza. Drugi argument jest taki ze warfama stała się już dosyć dużą firmą i podejrzewam ze będą sie rozwijać a tak na marginesie najbardziej w moim guście to jest TYM http://otomoto.pl/tym-t-903-A110969.html może i orientalna marka ale jeżeli te 130 tys ma być netto chociaż z tego co widzę to ma być brutto ale to według mnie TYM byłby fajnym ciągnikiem ;)

A co do zetora jest na tym forum tylu fanatyków ze na pewno przedstawią ci plusy i minusy :)

Opublikowano

Szczerze sam jestem bardziej za Polmotem. Ma oszczędny silnik perkinsa a przeniesienie napedu z Valtry. Fakt o Zteorach jest tyle dobrych co złych zdań. 130 tyś to ma być cena brutto.

Opublikowano

Według mnie 130 tys to taka kasa nijaka bo zaproponował bym mtz ale każdy powie ze za tą kasę kupuje się sprzęty z innej półki ale za 130 tys to ta inna półka to są nie oszukujmy się składaki(zaraz ktoś napisze ze powiedzmy MF czy JD też składak a wogóle to już chińczyk bo połowe części w chinach robią ale nie o to mi chodzi) Powiem tak będąc na twoim miejscu kupił bym Mtz w lepszej wersji za 130 tys to kupisz 952 (chyba to ten model) z rewersem i podejrzewam ze jeszcze na tura wystarczy a na 25 ha to on spokojnie wystarczy i nie bedzie drogi w eksploatacji z częściami bez problemu prosty i bezawaryjny a jak już coś kupić z lepszych to wydaje mi się ze musiałbyś chociaż z 50 tys dołożyć ;) Polmot osobiście mi się podoba ale też nie jest jakimś cudem ;) Ostatnio też mieliśmy sprawić sobie nowy ciągnik to wybierałem własnie pomiędzy mtz a polmotem i decyzja jednak padła na mtz (tylko niestety nie dostałem kredytu) na zetora cię nie namówię bo uważam ze te ciągniki są takie jakie są i nie uważam ze są jakieś super a nawet uważam ze są trochę za drogie jak na taki ciągnik.

Reasumując decyzja należy do Ciebie ale na 25 ha wydaje mi się ze mtz wystarczy a za resztę kasy lepiej kupić jakąś maszynę albo spełnić jakąś swoją zachciankę ;P

Opublikowano

MAm Polmota od 1,5 roku - jestem mile zaskoczony in plus ,sąsiad kupił 7 miesięcy po mnie Polmota (po mojej namowie) i do dzisiaj pracujemy bez awaryjnie.

Gwarancje jest bardzo ważna dla mnie ,a oni maja :

36 miesięcy gwarancji + możliwość przedłużenia do 6 lat

Polmot =Ursus ,a jakość ponoć coraz lepsza , podobno nowe modele są jeszcze bardziej ulepszone :

http://ursus.com.pl/

Opublikowano

Choc Ursus 8014H to jest wierna kopia Polmota 8014H tylko zmieniona maska (nalepka). Natomiast Ursus 9024 fakt jest juz wykonany na innych podzespołach, bez rewersu no i jest droższy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v