Skocz do zawartości

Wyciek oleju z orbitrola w Bizonie Z056/7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie brzmi czy ktoś rozbierał orbitrol w bizonie Z056/7 bo mam wycieki oleju wypływa on górą tam gdzie łączy się z tym drążkiem od kierownicy uszczelnienie połączenia silikonem nić nie pomogło. A więc czy ktoś już rozbierał ten orbitrol i czy jest w nim jakaś uszczelka, którą trzeba wymienić żeby zlikwidować wyciek czy są jakieś inne sposoby.

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Z moich znajomych ci którzy rozbierali orbitrol to nikomu się złożyć nie udało ja się jeszcze nie brałem za to. proponuje ci wymontowanie go i oddanie do warsztatu który zajmuje się hydrauliką siłową...

Opublikowano

Miałem podobny problem niedawno więc kupiłem nowy okazyjnie za 389 zł na allegro. Kolega sam go robił i udało mu sie go skutecznie naprawić i poprawnie złożyć, ale sporo sie najeździł za uszczelniaczami. Ciężko je dostać. Nawet w zakładzie regenerującym to powiedzieli mi, że dopiero w jesieni mogą mi to zrobić bo nie mają części.

Opublikowano (edytowane)

Jest sporo na ten temat... Może to nie z orbitrola tylko między orbitrolem a kostką?? poczytaj, pisałem o tym wcześniej, teraz nawet kropelka nie spadnie, mimo że wyglądało to tak jakby lało się z góry.

Co do o-ringów orbitrola nie ma żadnych problemów, dobrze wyposażony sklep wystarczy, a jak nie ma to na drugi dzień jest.

Edytowane przez Junkers
Opublikowano

Co prawda nie od bizona ale od fergusona orbitrol ale też mi leci od strony frezu.

Oddałem do hydrauliki siłowej i podobno uszczelnią zobaczymy jak to wyjdzie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez k1rum
      Witam chciałem dzisiaj wyjechać w Pole ale bizon nie chce odpalić. Przy wciśnięciu rozrusznika nie kreci kołem zamachowym tylko słychać takie "pstrykanie". Akumulatory naładowane, zaraz jeszcze spróbuję podkręcać kable może w tym jest problem. Nie wiem czy wymieniać cały rozrusznik czy tylko wyrzutke, z góry dziękuję za pomoc 
    • Przez Ukson
      Wał napedu podsiewacza, lewa strona koło blaszane, prawa koło pasowe do wytrzasaczy. 
      Pytanie, jak osadzić łożysko prawe na tym wale? Według katalogu osłona 35mm (wewnatrz),ta plastikowa, dojdzie tylko do rantu gdzie 35mm przechodzi w 40mm - tak jak na zdjeciu. Jak osadze do osłony to łożysko bedzie około 1cm od rantu. Na wale widze, że jest "obtarte" tak jakby oslona chodziła za rantem po 40. Nie przyjrzałem sie wczesniej jak to tam bylo. Po starych osłonach widze, że nie ma tam takiej żeby weszla w obudowe łożyska i jeszcze na wał na tą cześć gdzie jest 40mm.
      Potrzeć po katalogu to osłona do rantu z minilanym luzem, a łożysko wtedy tak, jak obudowa z tą plastikowa obudowa to wypozycjonuje.
      Dodam, że piasta koła blaszanego była na równo z końcem wału, a koło pasowe po drugiej stronie osadzone głebiej tak, że wał wystawał za rant koła 2cm.
      Mam wrażenie jakby wcześniej to było złożone za bardzo w prawo, to znaczy wał przesuniety za bardzo w prawo względem reszty.

• Przez Wopl
      Mam do wymiany sprzęgło na gardzieli. Teraz nie wiem jak najszybciej to rozebrać.
      Szybciej będzie wyjechać całą gardzielą czy odkręcać te kątowniki?
    • Przez bizonio
      dzień dobry jakej firmy  klimatyzacje do bizona z056 polecacie i czy lepsza wodna czy elektryczna ?
    • Przez ARTI2019
      Cześć, post z zapytaniem czy wie ktoś gdzie można dostać częsci do przystawki Rolmako chodzi mi o części do lewej kosy zaznaczone na czerwono na zdjęciu, Lubelskie Podkaprackie a najlepiej przez internet 

• Dodaj nową pozycję...
v