Skocz do zawartości

Kody błędów FENDT, tłumczenia i rady, EHR FENDT

tomek121323

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Czujnik pedału sprzęgła był wymieniany i to nic nie dało. Rewers przerzuca do przodu i do tyłu tylko za nic nie chce puścić sprzęgła dopiero jak wyłączę zapłon to puści. Podejrzewam ze to jest ten drugi czujnik taki wkręcany ale nie jestem pewien czy to jest to. jeszcze jedno wcześniej wymieniałem pompkę zasilającą sprzęgła i od tego czasu mniej więcej mam z tym puszeniem sprzęgła problem.    

Panowie potrzebuje waszej pomocy wystąpił u mnie (fendt favorit 511c) błąd o kodzie 8.3.22 wiecie co to oznacza i jak to usunąć ? Skasowałem wszystkie błedy ale po kilkukrotnym podnoszeniu opuszczaniu od nowa ten jeden błąd wyskakuje co to może być ? Dadam że po przełączeniu dzwigni na DW wszystko działa poprawnie.Prosze o szybka odp ;)

Nawet przy takim błędzie wymiana czujnika jest tylko ostatecznością. Najpierw należy dokonać pomiarów, być może masz problem z przewodami pomiędzy sterownikiem a czujnikiem. Przy każdej diagnozie i szukaniu usterek pierwszą, najważniejsza rzeczą jest dokonanie dokładnych pomiarów, bez tego ani rusz. Po takim pomiarach w prawie 100 % przypadków można postawić trafną diagnozę.

Pan kosti68 ma święta rację ,  diagnostyka to podstawa!  te instalacje elektryczne to wysłannicy producentów żeby chłopi wymieniali na opak czujniki, 90% przypadków to elektryka, gnijące i zużyte już instalacje elektryczne to pogrom a szczególnie jak z francji sciagniete!   mechanicy nie raZ poł skrzyni polbiegow wymienia ("bo waliło na kazdej połówce")a wina faktycznie tkwi w instalacji elektrycznej! 

a szczególnie w fendtcie favoricie 500,800, serii300...vario jeszcze za "młode" ale juz zwarcia cewki hydrauliki wysadzaja eboxy w powietrze...  i nic nie zawyje do konca...

Witam, mam o to taki problem. 
Posiadam Fendta 612 LSA, podczas jazdy na 6 biegu nie ma siły, traci jakby moc, przy okazji wyświetla mi się taka oto kontrolka.

https://www.google.pl/search?q=fendt+favorit+opis+kontrolek&safe=off&espv=2&biw=1600&bih=794&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjH3NTp3_bRAhWHthQKHUjTAk8Q_AUIBigB#imgrc=XzK_bMxq-7fWgM:

Pomożecie?