Skocz do zawartości

Kody błędów FENDT, tłumczenia i rady, EHR FENDT

tomek121323

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego teraz już wszystko chodzi, poruszałem bezpieczniki tylko teraz pojawił się nowy problem mianowicie gdy zaczynam jechać to zapala się kontrolka od hamulca ręcznego i zaczyna piszczeć co to może być ? dodam że teraz błędów nie wyświetla !

Edytowane przez danielzet

Czy naprawdę nikt nie potrafi dokładnie opisać, która kontrolka ze zdjęcia wyżej jest za co dokładnie  odpowiedzialna?? Tyle tych ciągników jeździ a nikt nie wie co to oznacza?? Bo widzę mnóstwo pytań o to, sam zresztą też prubuję znaleźć odpowiedź i nic. Bardzo proszę o pomoc. Najbardziej chodzi mi o drugą kontrolkę od lewej z termometrem i jakimś tłokiem bodajrze bo mi się zapaliła i nie wiem co z tym zrobić..

witam w koncu doszedłem co oznacza druga od lewej kontrolka z termometrem i cylindrem z kropla w srodku. Oznacza ona za wysoką temperaturę oleju hydraulicznego, tego w dodatkowym zbiorniku nie tego w skrzyni biegów. U mnie powodem jej świecenia okazuje sie padnięty czujnik temperatury, gdyż zapala sie ona nawet jak ciągnik jest zimny wiec nie ma możliwości zeby olej wtedy mial ponad 100stopni. Czujnik umieszczony jest przy pompach hydraulicznych, pod spodem jednej z nich i prowadzi do niego jeden kabelek. Zwarcie kabelka z masą powoduje świecenie się kontrolki.

a co oznacza błąd 5.1.05 w  311 z 95r. tak mam opisane w kodach błędów po niemiecku:

vorwahlschalter auf aktuell geschaltete position stellen und erneut vorwahlen.
Splittstufenschaltung vorgewahlte schaltposition nicht erreicht.

a tak po przetłumaczeniu, co to oznacza
Kod przełączyć milczy na aktualnie podłączonym pozycji i prawyborach ponownie.
Podział obwodu etap pozycji przełączania vorgewahlte nie została osiągnięta.

Edytowane przez marcin2057

Symbol ten oznacza blad sterownika (E-Box). Tzn. oprogramowanie ktore jest(powinno byc) na sterowniku, nie jest przez nioego rozpoznawalne. Sa wlasciwie 2 mozliwosci, na nowo zaprogramowac sterownik lub druga, gorsza mozliwosc to ze sterownik jest uszkodzony. Czy cos robiles przy sterowniku? Warto rowniez sprawdzic czy do sterownika dochodzi napiecie, jesli tak to wtedy tylko warsztat i ponowna programowanie sterownika.

Witam Panowie potrzebuję instrukcję ustawienia rozrządu 

Fendt 311 Lsa 1990r. 

Czy może ktoś pomóc i przesłać jakiś plik na pocztę. Z góry dziękuje Pilne....

Adres poczty do Instrukcji ustawienia rozrządu pablo821@onet.eu  z góry dziekuję.

Dodam jeszcze ze silnik nastawy po wlaczeniu zaplonu wogule nie reaguje, ciągniki wywala błąd skrzyni i mimo sterowania ręcznego nie pozwala sterować skrzynia póki nie rozlaczylo się samemu elektryki. Dziwna rzeczą jest również to ze pala się diody od przycisków na podłokietniki od tms. I zakresów obrotów silnika. Ten moduł elektryczny jest naprawiamy.?

Witam , niedawno ( a dokładnie zimą ) miałem problemy z moją 511 , a teraz przyszedł czas na mój następny ciągnik czyli 311 z 96r z turem , problem mianowicie polega na tym że półbiegi nie chcą się przeżucać i wyskakuje mi taki błąd ( taki jak na załączonym obrazku ) Mam jeszcze jedno pytanie jak w takim wyświetlaczu sprawdza się błędy ?? wystarczy tylko wcisnąć "BI" ?? bo u mnie ten wyświetlacz nie reaguje .

post-99252-0-67723400-1471186107_thumb.jpg

post-99252-0-43805900-1471186279_thumb.jpg