Skocz do zawartości

amazone d8 specjal czy d8 super

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaka jest róznica w wadze miedzy D8 specjal a superi. Który lepiej kupic d8 czy d7. Wspomne ze chciałbym to ciagac fergusonem 255 napewno w tym roku choc mam i wiekszy ale bez agregatu uprawowego to szkoda paliwa. D8 super moge kupic za 7 tys w ful wypasie

Opublikowano (edytowane)

Amazone serii D7 były w trzech wersjach Standart, Specjal i Super. Super ma większą skrzynię (3m ma ok 500L poj.) ale wszystkie mają 25 aparatów wysiewających z tym że lejków zależnie 21, 23 lub 25. Oczywiście 3m. Nowsze miały np. kółeczka do drobnych nasion z dwoma rzędami ząbków i ścieżki trybikowe, nie na zasuwy.

Modele D8 są podobne ale np. lejków jest 29 i mają inny, lepszy zgarniacz.

Edytowane przez TheBociek1996
Opublikowano

ja aktualnie posiadam amazone d7 typ30 super s i c-330M go ciągam jak sialem w tym roku pszenice to wsypałem do niego 5 worków po 50 kg to go jeszcze jako tako radziła podnieść ale musiałem usypać worek bo nie szło jechać jak bym się nie starał ruszać to ciągnik stał w miejscu a przód szedł do góry jeśli chodzi o siewnik mam go od zeszłego roku w tym roku go dopiero przetestowałem po ustawieniu przekładni wysiewa dokładnie tyle ile ustawi się na ha. przy siewie rzepaku tak samo wystarczy tylko w rolkach wysiewających przesunąć taki bolczyk i te duże nie chodżą tylko male jeśli chcesz coś więcej o nim wiedzieć to jeśli będę w stanie to odpisze. tak wo gule to polecam jak dla mnie najlepsza firma produkująca siewniki no i jeszcze kuchn.pozdro

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez paktofonikas1987
      Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
  • Dodaj nową pozycję...
v