Johndeere6800 Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Witam. Poszukuję pług obrotowy 4 skiby i dziś byłem oglądać Frosta Mosel taki jak z tego linku http://allegro.pl/plug-frost-mosel-resor-non-stop-kverneland-lemken-i3009361414.html tylko z przedłużkami i bez tych talerzy. Co sądzicie o tych pługach? I jakiej są one produkcji (Kraj) ? Pozdrawiam.
Masseyek6290 Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Mam takiego samego tylko z odkładnicami ażurowymi ,i zabezpieczeniami śrubowymi i bardzo polecam ten pług ,ładnie kryje ,konstrukcja wytrzymała i ogólnie wszystko ok jak do tej pory. Tylko 1 minus to kółko na samym tyle i nie za bardzo da sie ładnie oborać np od wysokiej granicy,ale w niektórych jest możliwość przesunięcia kółka za 3 skibe ;)I wydaje mi sie że kółko metalowe w takim pługu to raczej niewypał,powinno być gumowe Edytowane 9 Lutego 2013 przez Masseyek6290
Johndeere6800 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Opublikowano 9 Lutego 2013 Właśnie zapomniałem dodać, że koło jest gumowe tzn od samochodu jakiegoś
Masseyek6290 Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 No skoro gumowe to już inna sprawa . Jak od samochodu to byle by wytrzymało bo nie raz zdarza sie że obrabia otwory na śruby tak słyszałem <_<A ten pług jest dość ciężki
tomas1 Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Witam ja mam też Frost Mosel 140 ,3 skiby też na resorze ogólnie ładnie kryje nawet po kukurydzy są przynim ścinacze,koło gumowe, oczywiscie od samochodu jedyny mankament to łącznik wieżyczki z ramą popatrz czy niema luzu na sworzniach bo wymiana nie jest taka prosta........
Johndeere6800 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Opublikowano 9 Lutego 2013 Dzięki za porady Jak będę go miał brać to na pewno zwrócę na to uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi
Kupno nowego ciągnika o mocy 200 km i wykup dodatkowej gwarancji . ...
New Holland M 115 i Frost