Skocz do zawartości

opakowania na truskawki

waldemaros

Rekomendowane odpowiedzi

W pierwszej kolejności trzeba określić czy chodzi o drewniane czy plastikowe łubianki.

plastikowe są dobre jesłi zbierasz i oddajesz do skupu,

Jeśłi sprzedajesz lub zamierzasz sprzedawać na giełdzie owoce to tylko w drewnianych , bo wówczas łubianki sie wymienia. Owoc jest delikatny i nigdy sie nie praktykuje przesypywania .

to samo dotyczy malin.

Przy borówce można sie pobawić z przesypywanie z łubianki do łubianki.

najlepiej pakować do pojemników o mniejszej wadze 200 , 500 g.

kto sprzedaje owoce to dla porównania podam cene malin jaka była w tym roku w Niemczech za opakowania 150 g - 2,90 Euro

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kamila79
      Witam! mam pytanie czy mogę teraz opryskac truskawki(sa po zbiorze skoszone i przejechane opielaczem miedzy rzedami)ale nie stety to nic nie dało. Jest bardzo , duzo tych chwastów(m.in. mam oste. trawe, i takie żółte kwiaty korzeń jak piertuszka).
      Tak pomyslalam, ze teraz bym je opryskala(pogoda dopisuje)i na wiosne poprawka. Ale czy mozna?
      jeżeli tak to podajcie dobry oprysk? pozdrawiam
    • Przez Majster90
      Witam.

Obecnie razem z ojcem uprawiamy 0,5ha truskawek ojciec jest na krusie, a ja jestem domownikiem. Podjęliśmy decyzję, że ojciec przepisze całość na mnie (1,3ha) Zamierzamy dalej powiększać uprawę do co najmniej 1 ha.

I tu pojawia się moje pytanie czy istnieje jakaś dotacja czy dofinansowanie na tego typu działalność ? Oczywiście o programie młody rolnik wiem, ale wymóg 10,5ha jest dla mnie nie do osiągnięcia.
    • Przez Adrian111192
      Witam, na forum jestem nowy mam 23 lata pochodzę z woj. warmińsko- mazurskiego pow. Elbląski pracuje na etacie i dysponuje duża ilością czasu wolnego. Za jakiś czas stanę sie posiadaczem 14h ziemi rolnej. W skład tego wchodzi 4h nieużytki ( tereny górzyste) planuje pod zalesienie, 6h łąk IV i V klasy oraz 4h grunty orne III klasy. W związku z powyższym zastanawiam sie jak racjonalnie wykorzystać w/w teren. Zastanawiałem sie nad mała hodowla bydła mięsnego żeby tylko ziemia nie leżała odłogiem. Do głowy po przejrzeniu kilku stron internetowych przyszła mi rownież hodowla ślimaków a może jakiś zwierząt futerkowych. Sam juz nie wiem. Myślałem rownież o jakiejś uprawie ogrodniczej związanym z ziemniakami, truskawkami bądź malinami o malinach i truskawkach dużo ostatnio czytałem i przyznam sie iż moje myslenie bardziej ukierunkowało sie w tym właśnie kierunku. Jak sami widzicie duzo tego wszystkiego wiec proszę o pomoc osoby bardziej doświadczone. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Adrian
    • Przez MrTaramexRolnictwo
      Czy ktoś miał przykryte warzywa (głównie chodzi mi o fasole szparagową) folią perforowaną?Jakie są opinie? Lepiej samą perforowaną czy może najpierw włókniną a na to perforowaną? 
      Dużo wcześniejszy jest okres wegetacji?

• Przez michal33554
      Witam. Z góry przepraszam jak nie w tym dziale ale jestem tu nowy.....
      Mam pytanie jak w temacie dotyczące nawadniania truskawek. Mam zamiar założyć nawodnienie na moją plantację około 0,5 ha, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, co kupić ? Jedynie co wiem że jest linia i taśma kroplująca ale też nie wiem czym to się różni. I co lepsze będzie do truskawek. Oglądałem zdjęcia nawodnień na internecie i zauważyłem że wzdłóż pola są chyba te taśmy, a w poprzek jest taka rura i od niej wychodzą te taśmy, czy ta rura jest potrzebna i co to za rura ? Sorry że tyle pytań ale naprawdę nie mam pojęcia jak się za to zabrać. 
  • Dodaj nową pozycję...
v