-
Podobna zawartość
-
Przez wojtek8244
Jestem z woj. lubelskiego i szukam do kupienia kombajn do buraków marki stoll v50 ale w internecie nie ma ogłoszeń tego kombajnu zależy mi także na liściach więc powinien być zbiornik na liście i w dobrym stanie technicznym
Jeśli by ktoś miał taki kombajn na sprzedaż to proszę o informacje :-)
-
Przez MichalP
Witam.
Stało się to czego najbardziej się obawiałem. Ukręcił mi się wałek w skrzyni od napędu gwiazdy. Nie wiem niestety co było przyczyna, ale nie ważne. Macie jakiś sposób na wymianę tego wałka ? Zdaje sobie sprawę że trzeba wyjąć cała skrzynie, ale może ktoś mi podpowie jak to sprawnie zrobić bo robię to pierwszy raz i nie chce stracić nie wiadomo ile czasu.
A jednocześnie może jakaś podpowiedz jak tą skrzynie przesunąć żeby to się nie powtarzało?
-
Przez youngPch
Witam, może głupie pytanie, może gdzieś jest już taki temat, ale chciałbym Was zapytać jako świeżak, jak i od czego rozpocząć małe gospodarstwo wiejskie.
Przeprowadziłem się z "miasta" na wieś na podhale i zastanawiam się jak rozpocząć "coś". Posiadam ok 1 ha ziem rolnych niestety w kilku "kawałkach" małą ok 20m2 oboro stajnie - kiedyś- teraz kurnik na 10 kur Oraz ciągnik Ursusa C-330 ...niestety bez maszyn roniczych. Oraz starą szopę której za bardzo nie mogę rozebrać tylko przebudować/wyremontować.
Wraz z żoną oprócz kur w "małym" warzywniaku za domem sadzimy wszystko co na drewo nie ucieka...i tu pojawiają się pytania, mam nadzieję że pomożecie a nie wyśmiejecie:
1. Jest sens na większą skalę hodować zwierzęta na tak małym kawałku ziemii? Jak tak jakie??
2. Prowadzić jakąś uprawę?? Zboża / warzywa/ owoce??
Chodzi nam aby w miarę możliwości "dorobić" sobie...tylko ja pracuję a wiadomo jak to dzisiaj z pracą.
Za każdą odpowiedź z góry dziękuję
-
Przez farmtraczek
Witam
Posiadam Ciągnik 73 km i prase Arobale 1212s ( Walcówka ) tak sobie daje rade z nią ale jak dobijam to ma co z nią robić
Dlatego chciałbym sie dowiedzieć jakie prasy mają małe zapotrzebowanie mocy ?
Chciałbym taką kupić do 20 tys ?
-
Przez Gość Profil usunięty
Witam. Takie pytanie dla osób które już wymieniały wałek od napędu gwiazdy w przekładni, a więc przekładnie wyciągnąć trzeba na zewnątrz czy da rade tam w środku to wymienić? I ile mniej więcej czasu zajmuje taka wymiana?
Z góry dziękuje za pomoc
-

Rekomendowane odpowiedzi
Błąd podczas zmiany kierunku jazdy massey ferguson 6613
Ursus C335, C325 Zetor 6945