Skocz do zawartości

Fendt serii 600 LS DuoSpeed

radik

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

też tak myślałem ale to nie zależy od tego przyznam sie że wlałem 3litry ATF i nic dosłownie tak samo w tym zwykłym turbomaticu tak jak mam w starej 611 to tak było że dolałem trochę oleju i lepiej ciągnął a w tym to jak się przyglądałem to jest z prawej strony na zewnątrz pod schodami jakieś dodatkowe urządzenie od sprzęgła to nie wiem czy nie leci olej z skrzyni bo jet połączenie jeden przewód leci od pompy olejowej a dwa lecą do skrzyni tak jak by powrót oleju.

a wiem że to urządzenie jest od sprzęgła bo lecą tam dwa kabelki i jak je odłączyć to wcale nie działa ten turbomatic można by jeździć i tak tylko trochę strach bo chrobocze coś na wolnych obrotach jak ruszam.

Z tego co w net znalazłem wynika, że Duo Speed to jest zupełnie co innego niż turbomatik. Mi to wygląda na jakieś przymiarki do Vario i zbyt dużo takich ciągników raczej nie powstało. Szkoda, że nie ma nigdzie całkowicie wytłumaczonego tego tematu bo samo zagadnienie jest bardzo ciekawe.

z tego co oglądał mechanik gdzie sprzedają używane Fendty(w Grezewie jeśli ktoś kojarzy) to powiedział za takie sprzęgło "duo speed"lub całkiem podobne to znajduje się także w ładowarkach manitou i że coś takiego się znajduje w automatycznych skrzyniach ale tylko tyle mi wytłumaczył no i powiedział że taki fendt im się jeszcze nie trafił w sprzedaży.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez krupson
      Witam koledzy to mój pierwszy post na forum jeśli coś źle zamieściłem to proszę moderatorów o przeniesienie. Zakupiłem w maju Fenda 615lsa turbomatik 92rok i mam opcje ze można wyłączyć sprzęgło turbomatik  tak mi kumpel mówił który go sprowadził, jest czerwony przycisk z lewej strony na konsoli i  świeci się kontrolka tzw odwrócona litera T i wszystko dział normalnie jak w każdym fendzie natomiast gdy wyłączę kontrolka gaśnie i działa jak normalne sprzęgło w każdym ciągniku.Czy spotkał się ktoś z was z takim wyposażeniem? przekopałem forum ale nic nie znalazłem konkretnego.Jeżdżę cały czas na załączonym Turbo bo wiadomo ze jest to wygodniejsze niż zwykłe sprzęgło jednak ten kumpel mi mówił ze Niemiec mówił zęby i czasem wyłączyć turbomatik  jak się pracuje w polu ale po co to już nie powiedział. W koło mnie co ktoś ma Fenda z podobnych lat to mają tylko że turbomatik działa cały czas na stałe. Z góry dzięki za pomoc

• Przez 1234567
      Witam mam problem z instalacją elektryczną fendt 611 lsa  mianowicie potrzebował bym instrukcji do bezpieczników  z  opisem który gdzie idzie  
      Mam nawet problem z kierunkowskazami 
      Awaryjne działa tylko na jeden Bok A  kierunkowskazy wogole rozebrałem manetka od kierunkowskaz wszystko okej
      Pomóżcie mi proszę 
    • Przez 1234567
      Witam mam problem z  fendtem 611 lsa  mianowicie wczoraj otalem i zobaczyłem że nie ciągnie na 4 koła tylko na te co idą po wierzchu  niedziala mi ten wlacznik wylacznik (polretlo) jak zwał tak zwał co się włącza przedni naped mam podłączone to na krótko czyli główne powietrze z układu i przewud od napedu  jest to załączane pneumatyczne   co mam zrobić żeby bral na 4  a nie na 2 opony 
    • Przez valdi75
      Dzień dobry.
      Swieży zakup, objawy jak wyżej. Pali na dotyk, po odpaleniu niebieskawy dym do rozgrzania, później ustępuje. Sprawia wrażenienie trochę mułowatego, po rozgrzaniu nie zadymi nawet przy dużym obciążeniu. Silnik łącznie z pompą 300 mth po remoncie u poprzedniego właściciela. Zawiozłem wtryski do sprawdzenia, miały losowe ciśnienia, od 150 do 175 barów. Po regulacji dymienie nie ustąpiło, może jest minimalnie mniejsze. Jakieś sugestie?
      Pozdrawiam 
    • Przez valdi75
      Dzień dobry.
      Czy ktoś dobierał dmuchawy i nagrzewnicę od jakiegoś auta?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v