Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ta kontrolka też sie często u mnie pokazuje jest to kontrolka od przepracowanego alternatora halogeny wszystkie światła kogut itp. a jeżeli świeci przy zgaszonych światłach to poruszaj troche przy alternatorze zmień bezpieczniki u mnie samo przeszło takie coś :P

Opublikowano

Witam a u mnie w Aresie 630 RZ właśnie się zapaliła i ciągnik staną w miejscu i nie chce jeździć:) rewers nie działa pół biegi same się przełączają i nie wiem co jest grane silnik pracuje a skrzynia nie działa ! potrzebuje POMOCY i to szybko

Opublikowano

Miałem taki problem u mnie padł czujnik przy pedale sprzęgła i zapalała się ta kontrolka i nie chciał jechać ciągnik. W dole sprzęgła jest 3 czujniki i jeden u góry, w dolnej części jest taki czujnik z dźwigienką odpowiada za powolne ruszanie ze sprzęgła nożnego i kolejne dwa z przyciskiem i któryś z nich mi padł i miałem taką sytuację. Serwis mi nie pomógł bo komputer nie pokazywał mu błędu i sam doszedłem pożyczyłem od kumpla ciągnik renault miał takie samo rozwiązanie i zmieniałem te czujniki i doszedłem który padł. Jeszcze jedno u mnie czasami się zaświecało i po ruszaniu wajchami i rewersem gasło i jeździłem ale zaczęło to się robić coraz częściej aż prawie nagminnie. Koszt czujnika około 200 zł, jak będziesz chciał to dokładnie sprawdzę który padł i podam ci numer jak znajdę stary, jakby co to pisz.