zwolnienie do krus czy musze dostarczyć
-
Podobna zawartość
-
Przez DawidWciso
Witam mam taki problem... Dostałem informację, że muszę zwrócić premię w wysokości 100tys. zł. + odsetki za cały rok. Zwrot spowodowany jest tym iż pieniądze wypłacone były 21.07.2015 i od tej daty powinienem podlegać ubezpieczeniu w KRUS przez rok. Ja źle zrozumiałem i podlegałem ubezpieczeniu rok i jeden miesiąc od dnia wydania decyzji o przyznaniu premii. Dodam że pozostałe wymagania zostały spełnione i pieniądze wydane zgodnie z biznes planem. Teraz moje pytanie czy jest jakieś rozwiązanie aby nie musieć zwracać premii.
-
Przez kondziu123
Witam, planuję świadczyć usługi z zakresu koszenia kukurydzy i zastanawiam się jak to jest z tymi sezonowymi działalnościami, pytanie czy można taką działalność zarejestrować w krusie czy musi być zus, jeżeli można w krusie to czy da radę odliczać sobie vat za paliwo,części i inne środki eksploatacyjne? I jeszcze jedno, gdyby zatrudnić jakichś kierowców to jakie umowy , może zlecenie? Pozdrawiam
-
Przez DYWI
Panowie czy istnieje szansa na otrzymanie dotacji i pozostanie na podwójnym Krusie ???
Inaczej :
Jestem jako domownik od 2011 r w KRUS .
Mam zamiar zmienić profil gospodarstwa na Bydło Mięsne mamki .
Równolegle zajmując się handlem opałem na podwójnym KRUS.
Na co dostane najszybciej dotacje jakieś ???
-
Przez Piszczu
Jeżeli jestem ubezpieczony w krusie to moge podjąć prace na etat? Wtedy musze byc ubezpieczony w zusie i zawieszam krus,czy w nim zostaje? Jak to wygląda?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kupno i sprzedaż maszyny rolniczej rejestrowanej przed upływem 6 mi...