Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio dostałem zlecenie pomalować 3 przyczepy, 2 platformy do kostek i jedna wywrotka. Wywrotka była piaskowana i pomalowana na czarno 5L czarnej farby.. Platformy były szlifowane i podkład o raz lakier. Jak ogl myslicie ile wziąść od przyczepy za robote bo materiał nie idzie za moje. Za wywrotkę to myślę że z 2000 albo z 2500 bo duzo roboty jest przy niej. A za platformy to z 1500 do 2000. co wy na to ? Proszę o pomoc. Z góry dzięki

Opublikowano

Powodzenia... Porównywać się w wieku 18 lat ( tak przynajmniej jest w profilu) do profesjonalnego lakiernika. Na takim malowaniu zbił byś fortunę ale wątpię czy ktoś Ci tyle zapłaci, zawsze znajdzie się inna osoba, która zrobi to taniej o te zero o którym pisałem

Opublikowano

ja lakiernikiem nie jestem ale mam pojecie jak dobrze pomalować przyczepy. poza tym nie ja lakieruję tylko mój znajomy lakiernik a ja wstawiłęm post po by się dowiedzieć kto by ile za to wzioł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Majster71
      wiecie może jakie miały kolory c-325,c-328 i pierwsze c-330 :rolleyes: jestem tu nowy.pomożecie??
    • Przez JANCZAK1176
      Witam. Dla chcących zrobić sobie użądlenie do bielenia obór (chodzi 5 lat)

• Przez tomb2
      Poszukuje w trbie pilnym sybole lakierów do C-360 Głównie chodzi mi o zółty ktorym malowane były blachy. Jakby ktoś miał jeszcze symbol siwego (blok silnika) i kremowego (felgi) Będe bardzo wdzięczny.
      Pozdrawiam
    • Przez KrzysiekGazda
      Witam!
      Mam zamiar za jakiś czas malować swojego władimirca.
      Blachy myślę lakierować farbą o kodzie Ral 2002. Zamierzam użyć do tego celu farby na bazie żywic syntetycznych, Nopolux niby niemieckiej firmy. No i oczywiście do tego utwardzacz tej samej marki.
      I tu pytanie do was forumowicze, jaki do tego celu użyć podkład? jaki rozpuszczalnik?
      Ponieważ boję się że kupię farby a tu nagle wyjdzie jakiś psikus, chcę mieć wszystko uzgodnione z kimś kto się na tym zna. Pozdrawiam.

Dodam że zamierzam tak malować tylko blachy na władku, a odlewy i kabinę na czarno, chlorokauczukiem. Felgi kość słoniowa.
    • Przez Czosneek
      Witam, chcę podjąć się pomalowania kabiny, błotników, maski oraz silnika z tylnym mostem w C-330, ogolnie całego ciągnika, i teraz mam do was pytanie, po tylu latach eksploatacji silnik jest czarny od brudów i smarów. czym to wyczyscić? jakieś specjalne środki czy moze inny sposób? i jaki kolor na silnik z tylnym mostem, dokładny kod oraz Maskę i błotniki. 
      Dodam że silnik ma być z mostem szary, a maska i błotniki żółte. tylko chcę dokładne kody lakierów, dziękuje z góry
  • Dodaj nową pozycję...
v