Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Skoro kolega się pyta widać ma taką potrzebę.

Załączanie blokady ręką nie jest złym pomysłem. Lepiej sterować ręką blokadę niż gaz. Nogą lepiej steruje się gazem, bo lepiej zsynchronizować ją z drugą od sprzęgła.

Opublikowano

Muszę przyznać, że bardzo świetny patent. Też kiedyś myślałem żeby zrobić coś takiego, ale z biegiem codzienności gdzieś pomysł umarł. Szczerze mówią c to miałem w głowie podobny plan.

Opublikowano

A wiecie może Mości Panowie jaka jest przyczyna tego, iż po wciśnięciu blokady, ta zostaje tam na stałe i nawet trudno za pomocą jakiegoś narzędzia ją wyciągnąć. Poniękąd rozwiązuje to problem pracy gdy trzeba się posiłkować blokadą ale z drugiej strony bardzo utrudnia życie gdy należy ją zwolnić.

Opublikowano

U mnie natomiast jest wręcz odwrotnie. Coś się pochrzaniło z blokadą i nawet jak stanę na tą dźwignię całym swoim ciężarem to wypycha razem ze mną do góry. Miał już ktoś takie objawy?

Opublikowano

U mnie natomiast jest wręcz odwrotnie. Coś się pochrzaniło z blokadą i nawet jak stanę na tą dźwignię całym swoim ciężarem to wypycha razem ze mną do góry. Miał już ktoś takie objawy?

A pedał blokady wchodzi? Bo możę masz właśnie problem z brudem pod podłogą, pod pedałem (Patrz zdjęcie wyżej) i przez to nie możesz wcisnąć blokady do końca i sprzęgiełko blokady nie nasuwa sie całe i odbija.

Zajżyj dobrze bo może przykleił sie, ubił brud i nie dużo piotrzeba, skok pedału sie zmniejszy.

Opublikowano

Witam kolegów ja mam inny problem z moim władkiem  a mianowicie jak jadę na wprost nie ma żadnego problemu ale jeśli chcę skręcić to mnie ściąga  jest to w prawo i w lewo jak by cały czas była blokada włączona cały czas coś blokuje i nie mogę skręcać aż coś chrupnie i dopiero wówczas skręcę ciągnikiem nie wiem co to może być za przyczyna czy cały czas się załącza blokada i stąd ten problem ze skręcaniem jak ktoś z was miał podobne objawy to proszę o informację bo się zaczyna gorący okres a sprzęt jest wadliwy chciał bym to w miarę szybko zrobić. Pozdrawiam wszystkich kolegów rolników

Opublikowano

ale pedał jest u góry  więc ściągnięcie podłogi nic nie da

zastanawiam się nad tym czy w środku coś jakieś koło nie poszło i blokuje chyba że widełki same załączają, dziwne jest to że na przechyłach nie słychać żeby coś blokowało a jest to tylko na zawracaniu i skręcaniu a na pewno blokuje bo zostawiam ślady na polu

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez agronomek
      mam masseya 6180 i ciągnie tylko 30km/h bo na 4 biegu .nie dziala power shift- jak go odblokowac? z gory dziekuje:)))
    • Przez piotrek007
      witam mam MF 8110 i przestał mi dziłac podnośnik, blokada mostów ,WOM ale działa mi przedni naped a pól biegi te A B C D moge jedynie znieniać po wyciśnieciu sprzegła przewody i kostki spryskałem WD40 i bezpiecznik ok i nie wiem cio mogło sie stać pomocy dziekuje za odp
    • Przez Scappy
      Witam !

Mam problem prawdopodobnie z czujnikiem który liczy obroty siatki . Podajnik podaje siatkę na balot lecz się nie cofa ,a na komputerze nie są pokazywane obroty siatki . Na początku działało to bez problemu ,a teraz niestety coś chyba się popsuło . Pytanie jak sprawdzić czy ten czujnik działa ? Kostka jest na 3 piny . Miernikiem może coś zdziałam ?
      Czujnik:

Druga sprawa to tulejka widoczna na zdjęciu . Jest ona wytarta z jednej strony przez co czasami podajnik świruje . Jest to jakiś twardy materiał pytanie czy dostanę gdzieś taką tulejkę kupić lub coś podobnego z twardego materiału ,który można przetoczyć na mniejszą średnice (wielkość obecnej tulejki) .
      Tulejka i jej lokalizacja . Jest ona pod tym wielkim płaskownikiem .

Model komputera :

Liczę na jakąkolwiek pomoc

Pozdrawiam
    • Przez JoinZBain
      Witam wszystkich ,mam takie pytanie czy komuś już się to przydarzyło i może ktoś wie jak to naprawić .
      Mianowicie chodzi o to że, blokada w mojej 30stce nie chce załączać się przy jeździe do przodu, przy cofaniu działa normalnie i jak na wstecznym ją włączę to potem do przodu jadąc działa normalnie. Niestety w czasie jazdy do przodu pedał blokady jest sztywny i nie pomaga skakanie po nim , w ogóle nie ma luzu, po prostu jakby coś blokowało pedał  lub sprzęgło kłowe blokady.
    • Przez rafal4212
      Witam, mógłby ktoś coś może doradzić ew. podesłać schemat kostek do modułu skrzyni do autotronica 2 ? Problem jest następujący, został kupiony ciągnik z wadą skrzyni, nie przełączało na żółwia, nie da się wyłączyć napędu i blokady mostów, wałek też nie działa, po poruszaniu wiązką przy module skrzyni naprawiało się na jakiś czas. Z tego co udało mi się ustalić to ori. jest autotronic 1 ale ktoś poprzerabiał wiązkę na autotronic 2. Ciężko jest mi cokolwiek ustalić co i gdzie ma iść do kompa, udało mi się znaleźć tylko schematy do autotronic 1.
  • Dodaj nową pozycję...
v