-
Podobna zawartość
-
Przez Rafallll360
Witam ,chciałbym się dowiedzieć czy da się przedłużyć gardziel w Bizonie rekord-Z056?Jeśli taki temat istnieje to proszę przenieść.
-
Przez in2dex
Witam.
Mam problem z 550. W lekko wilgotnym sianie problemu nie m, gdy siano jest grabione karuzelą. Ale gdy siano jest długie, suche i grabione 7 to przy wieździe w pokos, prasa wciągnie w środek troche ale nie zaczyna tym obracać aż staje wszystko w podbieraku, co jest grane?
-
Przez Bryllu1
Witam,
Mam problem z wyginającymi się blachami w gardzieli (blachy to osłony osi napędu podajnika pochyłego - na zdjęciu oznaczone nr 4 i 5). Zewnętrzne blachy zostały wykrzywione przez listwy podajnika. Zastanawiam się co jest przyczyną:
1. zbyt luźno lub za mocno naciągnięty łańcuch,
2. zbierająca się słoma na woku zewnętrznych zębatek na osi napędu podajnika,
3. nierównomierna praca łańcucha w podajniku,
Czy tez zupełnie inny problem.
Dodam że problem pojawił się nagle pierwsza wygięła się prawa blacha, po wymianie wymłócone zostało 3 ha i wygięła się lewa blacha blokując łańcuchy. Przy czym prawa blacha jest w nienaruszonym stanie.
Jeśli ktoś zna rozwiązanie bardzo proszę o pomoc.
-
Przez Gacuseks
Jak w temacie myślę o przełożeniu z rekorda do z 056, gardzieli. Ktoś spyta po co, odpowiadam tamta jest dłuższa można pracować bez stania, siedząc. Czy ktoś to robił, wszystko pasuje bez przeróbek ?

Rekomendowane odpowiedzi
miniładowarka przegubowa
rzepak derrik