Jakich przdłużaczy używacie, jaki wybrać ?
-
Podobna zawartość
-
Przez filp3090
witam.
mam pytanie na jakich obrotach silnika i mlocarni kosicie żyto a na jakich owies?
z góry dzęki,
-
Przez pedro2
Witam.
Tak jak w temacie, mam zamiar budować oborę i nie wiem jak zrobić szambo. Kolega podsunął mi pomysł żeby murować ściany w ziemi z bloczka betonowego, do zaprawy dać plastyfikator i na koniec izolbet od środka i teraz pytanie czy przepisy na to pozwalają?? Czy jest ściśle określony sposób wykonania i materiały?? Najlepiej by było zrobić z betonu, ale jest z tym bardzo dużo roboty (szalowanie z dwóch stron)
Czy może wkopać gotowe zbiorniki, albo kręgi??
I jeszcze jedno pytanie jaka pojemność na 33-35 DJP?? 80 tyś wystarczy?? Obora będzie uwięziowa na płytkiej ściółce...
Proszę o porady
-
Przez spokofarmer
witam temat był już poruszany ale nie dowiedziałem się wszystkiego wiec proszę o odpowiedzi : mam cielęta około 2/3 tygodni podaje im 3 razy dziennie preparat mlekozastępczy 1.5l na sztuke czyli wychodzi 4.5l dziennie na sztuke na litr wody daje około 125g preparatu . Jak juz napoję to podję im granulat z gniecionymi ziarnami kuku i owsem (i tu sie zastanawiam czy nie jedza tego za mło bo 3 razy dziennie i za każdym razem wyjedzą tylko garść a jeden to prawie nic nie ruszy) i teraz pytanie czy dobrze są karmione czy wszystko jest jak należy ? mam juz kupione siemię tylko nie wiem czy juz podawać no i kiedy zmieniac coś w dawkowaniu albo kiedy cos nowego dorzucić im do diety ? z góry dzięki za odpowiedzi ☺️
-
Rekomendowane odpowiedzi
Zakup używanego kombajnu-do 150 tysięcy
Czytaj dalej »
Polonez 550/3