-
Podobna zawartość
-
Przez restrukturyzacja2016
Hej, ciągnik (MF 3060) pilnie potrzebuje wymiany ogumienia. Wiem, że był już takie tematy, ale ten będzie wyjątkowy.
Stwierdziłem, że felgi - zarówno na przodzie jak i na tyle - są większe niż oryginalne.
Mowa jest o R38 z tyłu oraz R28 z przodu.
Nie wiem, dlaczego są one inne niż powinny być, ale pytanie brzmi :
Jakie ogumienie mogę zakupić? Nie ukrywam, że chciałbym coś szerszego niż mam.
W chwili obecnej są 15.5 R38 z tyłu i 320/70 R28 z przodu. Wiem, że oryginalne powinny mieć numery 18.4-30 oraz 12.4-24.
Czy mam szukać takie jak pasują na moje felgi? Czy może takie jak pisze na stronie, że powinny w nim być. Jakie ma to znaczenie? W jakich cenach będzie coś z "środkowej półki"? Na przód przydałyby się jakieś konkretniejsze, bo będą musiały znosić ciężary dźwigane turem. Oczywiście, wystarczą diagonalne.
-
Przez vailus
Witam. Chciałem się dowiedzieć czy opony 195/75 r16 C będą pasować na felgi do c360? Prawdopodobnie będę w stanie sobie załatwić takie za darmo z wydartym lekko mocniej bieżnikiem po bokach (przypadłość jednej z marek busow) i chciałem się dowiedzieć czy da radę je założyć i czy będą pasowały. Ciągnik i tak śmiga głównie w pracach lekkich i na łące więc nie potrzebuje oryginalnych. -
Przez Gość
Witam. Niedawno kupiłem John Deere 6800 od znajomych. Z przodu ma opony 16.9 r24 a z tylu 18.4 r38. Moze być tak dobrane czy muszę zmienić?
Pozdrawiam
-
Przez Carbo234
Zakupiłem Ciągnik Fiatagri 82 94 Mam na nim opony 600/65/34 czy na tą samą felgę wejdą 480/70/34?
-
Przez Gość
Witam mam pytanie odnośnie przedniego napedu do zetora 7211, czy moge zalozyc naped od 7245 na oponach 9,5/9-24 bo tyle sa 16,9-28 i moje pytanie czy to zgerywalo by sie razem ze sobą??
-

Rekomendowane odpowiedzi
Case Maxxum 115 Pro : Błąd CP
Ursusy C-360 & 1224 & 904