-
Podobna zawartość
-
Przez Weronika20
witam mam pytanie kupic owczarka niemieckiego czy lepiej wzias kundla jakiegoś. co proponujecie prosze o odp.
-
Przez SzymonWdoowski
Dzień dobry / Cześć tak jak w temacie mam mały problem z wyborem zgrabiarki. Samasz przekładnia olejowa ale ciężka do tego praktycznie żadnego egzemplarza w śąsiednich gospodarstwach. Z kolei Pronar przekładnia smarowana tawotem niższa waga w porównaniu z samaszem, sporo egzemplarzy w okolicy i chwalący je gospodarze . Te właśnie argumenty chodzą mi po głowie. Niestety nie wiem jak to jest w praktyce odnośnie samasza. Zwracam sie do was drodzy koledzy o pomoc, podpowiedz w wyborze.
PS. Maszyna ma pracować z Fendem 305 LSA 68KM
-
Przez Bob27
Witam,
Rozważam kupno małego ciągnika do obsługi niewielkiej stajni (6 koni) i 3 ha gruntu przy stajni. Grunt jest obsiany trawą. Ciągnik musi mieć ładowacz czołowy, do transportu bel siana/słomy, poza tym będzie używany do koszenia pastwiska, brony, talerzówka, w zimie odśnieżanie dojazdu do domu (100 m). Najlepiej jakby miał napęd 4x4. Budżet jak najniższy ale w granicach rozsądku w stosunku do jakości, nie wiem za jakie pieniądze można kupić coś sensownego. Mam dostęp do MTZ-82 ale do moich celów jest za duży i nieporęczny.
-
Przez ROBERTINHO
Witam. Jaki kombajn zbożowy byłby dobry i sprawdził sie przy zbiorze suchego bobu?
Kombajn najlepiej żeby miał heder w całośći 3m a roboczej2.60-2.70 bo mam wąskie drogi dojazdowe na pole i taki byłby na styk dla mnie.
kombajn kosiłby również kilka ha zbóż rocznie. Najlepiej gdyby to był kombajn sprawdzony już przez kogoś z was do celu omłotu suchego bobu.

Rekomendowane odpowiedzi
Jaki ciągnik do koszenia nieużytków 2-5ha
Fendt farmer 309