-
Podobna zawartość
-
Przez samson
Witam Chciałem was zapytać z czego macie dorobione obciążniki, kuzyn kupił 3 obrotową i dx85 z przodkiem troche skacze. Na przodzie ma tylko 6 oryginalnych obciążników. Ma obciążniki od ursusa z kół ale nie wiemy jak to przymocować. Może pospawać jakąś skrzynkę nawrzucać złomu i zalać betonem? Co Wy na to? najlepiej gdybyście pokazali mi fotki swoich dorobionych obciążników. Z góry dzięki pozdrawiam wszystkich
-
Przez Gość Profil usunięty
Tak jak w temacie mam 1ha ziemi chciałbym zasiać zboże ile mugłbym hodować świń
-
Przez MlodyRolikOn
Witam
Mam pytanie do was. Jestem trochę spóźniony z drugą dawką azotu (2 kolanko) nie jest to tragedia i pytanie czy mogę dzisiaj rozsiac mocznik a za 2-3 dni dolistnie prysnac?
-
Przez mf387
Witam. Przymierzam się do zakupu stołu do rzepaku do mojego john deere 1055. Mam jednak problem bo przeglądajać ogloszenia widziałem same duże stoły (powyżej 3,9m) a mój heder ma coś koło 3m koszenia. Znalazłem firme która by dorobiła stół lecz musze im dowieżć heder ponad 400km i kosztuje ponad 15tys zł. Czy ktoś z was dorabiał gdzieś może taniej? A może ktoś planuje sprzedaż podobnego stołu w rozsądnych pieniądzach
-
Przez MateuszStaczyk
Witam. Prowadzę gospodarstwo 12 hektarowe. Chciałbym się zorientować nad możliwością dorobienia z gospodarstwa ( sprzedaje zboże i rzepak). Mam dostęp do łąk, które mogę kosić. Zastanawiam się nad;
- bydłem: opasać byczki do wagi ciężkiej, opasać jałówki lub opasać cielaki do 300kg
-świnie: niby ASF ale może warto spróbować zainwestować w maty itp. ( mieszkam na Dolnym Śląsku także daleko od ognisk)
-owce; wejść w pakiet rolno-środowiskowy i hodować rasę mateczną
-króliki- mała ferma i np; sprzedawać tuszki do restauracji
Dysponuje budynkiem, który był kiedyś chlewnią a obecnie stoi pusta. Co radzicie? Nie piszcie że idź do pracy bo już chodzę, a przydały by się pieniądze ( nie potrzebuje sum z czteroma zerami ) np na jakieś maszyny czy coś do domu.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wiosenne przymrozki- doplaty
Steyr Multi 4110 + Fraugde