Skocz do zawartości

Owies Czarny

LukaszC5

Rekomendowane odpowiedzi

domyślam się ze chodzi o odmianę gniady... kiedyś się nią interesowałem bo niby wybitnie nadawała się do żywienia gęsi ale plonowanie wypadało praktycznie najsłabiej w stosunku do innych odmian oplewionych ( w badaniach coboru) i przestałem o tym myśleć. w tym roku nawet nie ma jej w wynikach badań coboru przedstawianych w top agrar...

Te gryzące odmiany można puścić przez dmuchawę lub separator i ładnie się odkurzą. :)

Koszenie kombajnem z daszkiem nie jest atrakcyjne. Być może kabina lepiej sobie poradzi z zatrzymaniem pyłu.

Edytowane przez a1fe26c2

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Ceran
      Sprzedam zboże: owies (5 ton) i żyto (2 tony)- możliwość zakupu również mniejszej ilości. Bardzo dobra jakość! Województwo Mazowieckie, Okolice Sokołowa Podlaskiego i Kosowa Lackiego. Telefon:660 564 131
    • Przez GRDawid
      Witam. Mam do sprzedania owies bezłuskowy z tegorocznych zbiorów. Woj, świetokrzyskie. Zainteresownych proszę o odpowiedz.
    • Przez the1mati1
      Czy mogę zrobić kiszonkę z owsa z gorczycą którego przez dwie ostatnie noce trochę omroziło (dwie noce pod rząd po jakieś -3/-4 stopnie)? Taki owies nadaje się jeszcze na kiszonkę? Nie jest za duży może z 20cm. Lepiej w pryzmę czy w bele? Nie  będzie się psuł oraz czy nie zaszkodzi opasą?
    • Przez koval103
      Witam!!!
      Jako że nie mogłem znaleźć potrzebnych mi informacji o cenach zbóż, postanowiłem zwrócić się o zapytanie na tym forum. Otóż szukam w jakich cenach mogła by chodzić mieszanka zbożowa : ( owies i jęczmień sześciorzędowy). Województwo Łódzkie  .
      Pozdrawiam !!!
    • Przez kubek123
      Cześć,jestem tu nowy i mam nietypowe pytanie co zasiać w 2016r. żeby jak najwięcej zarobić.Mam hodowlę krów mlecznych ziemia do wyboru to klasa 4,5,6 około 60 ha weźmy pod uwagę też że jest coraz większa susza mieszkamy na woj.mazowieckim
  • Dodaj nową pozycję...
v