Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, kowboj11 napisał:

Witam, mam taki problem w swojej 1601. Dodam, że wymieniłem wszystkie prasy na nowe, gotowe zakute do założenia, łożyska na wałkach sprawdzone i wymienione. A problem to taki że podczas zbierania materiału to te pasy chodzą jak chcą raz dobrze a raz to nachodzą.Prosze wytłumaczyć mi czy to normalne, proszę o wypowiedzi użytkowników z góry dziękuję

rozpoczynaj bqlota bez nabitego ciśnienia w komorze, dobij jak będzie miał te 60 cm 

Opublikowano
1 godzinę temu, kowboj11 napisał:

Zwykła stara gwiazdowa zgrabiarka

To nie rób warkocza staraj się tak tylko jedno do drugiego dosunac zrobić taki płaski jakby z dwuch połówek pokos I szeroki na conajmniej 1,2 m wtedy powinno ci iść lepiej bo będziesz całą szerokością komory zbierał.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

rozpoczynaj bqlota bez nabitego ciśnienia w komorze, dobij jak będzie miał te 60 cm 

jak ma to zrobić jak przecież przy domykaniu klapy samo się nabija.

Opublikowano

A co mu da miękki rdzeń. 

48 minut temu, kowboj11 napisał:

ok, ale mój pytanie jest o tym żebyście sami się wypowiedzieli jak jest w waszych prasach

Mam trzecia prasę pasowa i w każdej pasy chodza nierówno zachodzą na siebie wtedy jak jest komora nierówno napeniana potem jeden napięty,  a drugi luźny i sie cyrki dzieją,  i jak tak będziesz robił to spinki powyrywasz bo potem jeden czy dwa pasy biorą całe obciążenie .

• Like 1
Opublikowano

Zastanawiam się nad połączeniem tych dwóch walców pasem w kilku miejscach. Gdy je pomaluje farbą to o wiele łatwiej  zaczyna się bele robić, lecz farba szybko się wyciera. Co o tym myślicie, jaki macie patent na rozpoczynanie beli w prasach bez retora.   

prasa.jpg

Opublikowano

Chłopaki co wy robicie nie tak że wam te prasy nie chcą zaczynać beli kręcić,  miałem feraboli spriter ten sam układ walców i podajnik widłowy i nigdy nie było problemu z rozpoczęciem,  teraz mam deutz fahr 560 ten sam rodzaj komory też niema żadnego problemu z rozpoczęciem,może za szybko zaczynacie jechać?

Opublikowano

Próbuje zrobić kalibrację kształtu beli ale nie mogę tego znaleść na sterowniku wszystko robię według instrukcji, pytanie czy klapę mam zamknąć do końca czy musi być uchylona? 
Mną sterowniku mogę zmienić tylko głośność kontrast i sprawdzić napięcie no i tą korektę wykonać, coś robię nie tak? 

IMG_8172.jpeg

Opublikowano

Może ktoś ostatnio wymieniał pasy w prasie i może coś dobrego polecić w rozsądnej cenie? Potrzebuje wymienić pasy w DF RB 3.56. Aktualnie mam zakuwane na spinkach TITAN 05, ale kiepsko się spisują, pękają te druty w środku i się spinka rozpada. Ewentualnie  może zostawić te spinki, tylko zamiast drutu wsadzić do środka linkę? Ktoś praktykował takie rozwiązanie?

Opublikowano
11 godzin temu, robert1226 napisał:

Mogą być niedrozne przewody , a druga sprawa to masz nieszczelnosc.

Przewody drożne po prostu olej nawet z pompki nie popycha ale za to na pozostałe 3 przewody to pcha normalnie, no i też siączy cały czas 

Opublikowano
peewee1984 napisał:

Może ktoś ostatnio wymieniał pasy w prasie i może coś dobrego polecić w rozsądnej cenie? Potrzebuje wymienić pasy w DF RB 3.56. Aktualnie mam zakuwane na spinkach TITAN 05, ale kiepsko się spisują, pękają te druty w środku i się spinka rozpada. Ewentualnie  może zostawić te spinki, tylko zamiast drutu wsadzić do środka linkę? Ktoś praktykował takie rozwiązanie?

Po ilu belach ci przeciera druty?

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzyszt0f napisał:

Przewody drożne po prostu olej nawet z pompki nie popycha ale za to na pozostałe 3 przewody to pcha normalnie, no i też siączy cały czas 

Może rozregulowane masz rozdzielacz 

10 godzin temu, peewee1984 napisał:

Te druty są za twarde i pękają,  wkładałem drut z elektrody miękki i dłużej wytrzymywał,  ale i tak było cztery czy pięć raz w sezonie kontrola ewentualnie wymiana tych drutów. 

Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Te druty są za twarde i pękają,  wkładałem drut z elektrody miękki i dłużej wytrzymywał,  ale i tak było cztery czy pięć raz w sezonie kontrola ewentualnie wymiana tych drutów. 

A gdzie regulujesz ten rozdzielacz czy tam pompkę? bo w sumie ja tylko pompkę widzę z prawej strony presy (jest zbiornik pompka z tłoczkiem i potem węże do szczotek i łańcuchów) 

Opublikowano
3 godziny temu, SamaPrawda napisał:

Po ilu belach ci przeciera druty?

Ok 500, może nie tyle się przecierają, co pękają na kilka części i później ciężko jest je wyjąć żeby wymienić. 

2 godziny temu, robert1226 napisał:

Z elektrodami też próbowałem, problem może być w tym, że ten wałek po którym chodzą pasy jest profilowany i przy zginaniu pewnie te druty pękają. Stąd właśnie pomysł żeby zastosować linkę albo zmienić spinki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzyszt0f napisał:

A gdzie regulujesz ten rozdzielacz czy tam pompkę? bo w sumie ja tylko pompkę widzę z prawej strony presy (jest zbiornik pompka z tłoczkiem i potem węże do szczotek i łańcuchów) 

Wrzuć zdjęcia tej pompie może masz inna