John Deere seria 9xx i 10xx
-
Podobna zawartość
-
Przez Robert0324
Witam, posiadam zawór taki jak na zdj bez tego wyjścia od góry, czy mogę założyć taki jak na drugim zdjęciu z wyjściem na rurkę czy będzie coś kolidować ?
-
Przez pablo10
Witam.
Patrzebuję waszej pomocy. Kombajn zbozowy John Deere nie podnosi hedera. Na wyświetlaczu zapala się błąd 232E ( z instrukcji wynika, że błąd 232 należy sprawdzic przełącznik lub zastosować procedurę nr.8- ale nie wiem co ona oznacz) i wtedy po wcisnięciu na joysticku przycisku góra lub dół hedre nie reaguje ( sprawdzałem i wtedy do cewek odpowiedzialnych za podnoszenie nie dochodzi prąd). Najlepsze w tym jest to, że po zgaszeniu i odczekaniu załóżmy godziny błąd znika i kombajn może kosić 5 godzin, 10 lub tylko 10 minut i znowu pojawia się problem). W trakcie błędu nie działa tylko podnoszenie opuszczanie, wszystkie inne funkcje załączane elektrycznie działają np. podnoszenie motowideł. W moim modelu kombajnu przekazniki umieszczone w płycie z prawej strony kabiny nie odpowiadają za funkcję podnoszenia i opuszczania- wyjmowałem każdy i podnosiłem opuszczałem- heder działał. Czy ktoś z Was miał taki przypadek i wie gdzie szukać przyczyny?
-
Przez wysos
poszukuję kompetentnej osoby która zna się na kombajnach John Deere 1450 WTS. Głównie chodzi o podsiewacz i jego mocowanie, ale zakresem pracy będzie też ogólny przegląd maszyny i przygotowanie do nowego sezonu. województwo Podlaskie, powiat Mońki. za wszelkie polecenia z góry dziękuję. jak ktoś chętny zapraszam do kontaktu 510319547
-
Przez kindzal8001
Witam nie dziala mi multizegar na obrotach silnika czy ktos wie gdzie w john deere 1188 znajduje sie czujnik obrotow silnika ? Pozdrawiam
-
Przez JohnDeere87
Witam,
mam problem z kombajnem John Deere CTS. W trakcie pracy przygasa silnik, a dokładniej schodzi z obrotów i po chwili znów wchodzi sam na wysokie obroty. Wiem , że nie jest to problem związany z układem paliwowym, ponieważ wszystko zostało sprawdzone, łącznie z pompą paliwową, podejrzewam że problem tkwi w układzie elektrycznym. Po wymianie terminatorów w układzie problem na jeden sezon ustąpił, po czym w kolejnym roku powrócił, niestety tym razem po wymianie terminatorów na nowe problem nadal się utrzymuje. Proszę o pomoc.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Fendt 515c czy John Deere 6810 ?
Czytaj dalej »
John Deere 6210 & Amazone ZA-M