Skocz do zawartości

John Deere seria 9xx i 10xx

abuk14

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam

Mam pytanie czy ktoś wymieniał chłodnicę w JD 975 na jakąś inną. Nasza okazała się totalnym sitem jak ją domyliśmy (przez to kombajn się cholernie grzał) Dorobienie nowej w zakładzie to koszt ok 1800zł więc szukam od czegoś innego nowej fabrycznej. Co sądzicie o tym aby założyć od bizona? Czy nie będzie to przeszkadzało, wymiary są podobne.

John Deere ma to do siebie ze zawsze dymi na poczatku gdyz papa jest tak wyregulowana.wytrzasacze mogly sie pogias od zapchanego szarpacza.ale myśle ze jak za uszkodzony to i tak cena przesadzona.ale jak uważasz.musisz z bliska pozadznie obejrzec kombaj i jego wszystkie zakamarki bo w przeciwnym razie bedzie to skarbonka bez dna i do tego przy takim roczniku.

Witam!

Mam JD 975. Mój problem polega na tym ze nie wiem czy pas jezdny który posiadam wystarczy mi na przejechanie kolejnego sezonu ( ma on 5cm). Jak by mi ktoś mógł powiedziec ile cm ma nowy i jakie są jego numery katalogowe(wymiary). A jak sie na nim juz nie pojeździ to jak go najprościej ściągnąc zeby sie nie narobic.

Z góry dziękuję :rolleyes:

Prosze o jak najszybszą odpowiedź.

A wymienial ktoś wtryskiwacze w swoim jd?Dymi mi tak od 3/4 obrotów silnika na czarno i nie wiem jak się zabrać za wyciaganie tych ołowkowych wtrysków

Odkrecasz ta srube co tam jest i poprostu wyciagasz i wkladasz odrazu nowy Zeby niedostal sie jakis syf.

Bardzo prosta sprawa sam sie nad tym glowilem kiedys :D

Pnowie mam takie pytanko do posiadaczy jd 935 lub podobnych modeli, otóż kupiłem sobie taki kombajn w tym roku (to będzie jego pierwszy sezon u nas) :D i chciałem sie was poradzic jak dobrze ustawic kombajn do młócenia pszenicy przenżyta i spółek, jak najlepiej ustawic szczeline klepiska, wiatry i jakie powinny byc obroty małocarni, pod jakim kątem ustawic sita do poszczegółnych zbóż z góry dziękuje za porade :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek1974
      Kupię katalog do JD 730 ,jak coś to pisać
    • Przez Marcins1315
      Witam 
      Mam problem z wariatorem jazdy ponieważ podczas pracy „skacze „ góra dół , co może być powodem ?

• Przez celeronik
      Dane dotyczące poszczególnych ustawień spisane z instrukcji obsługi JD serii 10xx, ale do innych modeli też pasuje.
      Ustawienia.doc
    • Przez daanny
      Witam mam problem z paseami jezdnymi w moim jd, na cofnietym przyspieszaczu są lużne a gdy wysunę przyspieszacz by szybciej jechać pasy niesamowicie się naciagają i robia się sztywne jak struna przez co bardzo szybko się wyciaga sie ten gruby dolny z ząbkami i przekładnia szybko się nagrzewa kombajn drży, gdy przyspieszacz cofne do tyłu by zmniejszyć predkośc pas dolny robi sie bardzo lużny zdecydowanie za lużny, a gdy gą naciagnę napinaczem to znów gdy przyspieszę to napina się niesamowicie,wariator wyglada że jest sprawny w dolnym kole tym na sprzegle tez wyglada że ładnie chodzi, jestem ciekaw jak to jest u was czy przy każdym położeniu przyspieszacza pasy są jednakowo napiete, na moje oko to w kazdej pozycji napiecie powinno byc jednakowe,co może byc przyczyną tego że tak sie dzieje? wszystkie propozycje mile widziane, dodam że wszystkie trzy pasy nowe i oryginalne.a wiadomoże gdy pasy są za lużne to kombajn mi zwalnia a gdy za sztywne to sie grzeja i wyciagają. prosze o pomoc :unsure:
    • Przez wielkiwojownik
      Witam, Pytanie do uzytkowników kombajnów serii 20 i 22 otóż czy poczas koszenia w takiej powiedzmy normalnej pszenicy przy prędkości 3,5km/h  lepiej jest jechać na biegu 2 wtedy dzwignia hydrostatu jest popchnięta do przodu tylko troszke? czy lepiej na biegu 1?  czy to ma jakieś znaczenie dla układu hydraulicznego i samego hydrostatu?
      drugie pytanie o obroty silnika czy podczas koszenia trzeba dać maxymalne obroty tak jak w książce napisali  tj w moim przypadku jd 2058  2350obr/min czy wystarczy mniej np 2150obr/min bo zauważyłem że przy niższych obrotach też daje radę ale czy tak można? to będzie mój drugi sezon tym kombajnem więc dopiero go poznaje 
  • Dodaj nową pozycję...
v