-
Podobna zawartość
-
Przez Gość Profil usunięty
witam mam 1 tone zboża na ile świń to wystarczy chce kupić w wadze 25kg i paś do 130kg
-
Przez Majster90
Witam.
Obecnie razem z ojcem uprawiamy 0,5ha truskawek ojciec jest na krusie, a ja jestem domownikiem. Podjęliśmy decyzję, że ojciec przepisze całość na mnie (1,3ha) Zamierzamy dalej powiększać uprawę do co najmniej 1 ha.
I tu pojawia się moje pytanie czy istnieje jakaś dotacja czy dofinansowanie na tego typu działalność ? Oczywiście o programie młody rolnik wiem, ale wymóg 10,5ha jest dla mnie nie do osiągnięcia.
-
Przez gigany
witam chciałbym dowiedzieć się coś o tworzeniu paszy dla trzody gdyż planuję zająć się poważniej chowem trzody do tej pory zajmowałem się tym bardziej hobbistycznie tzn miałem 1 maciorę i zostawiałem sobie z 5-6 prosiąt do odchowanie a pozostałe sprzedawałem
Uprawiam głównie fasole/groch i zboża: pszenica, jęczmień, żyto, pszenżyto, owies, kukurydzę mieszanki np pszenice i żyto oraz uprawiam też bobik, łubin głównie na sprzedaż oprócz drobnych ilości które pozostawiam do odchowu tych prosiąt które zostawiłem dla siebie ( czyli jęczmień w późniejszym chowie pszenżyta i trochę pszenicy (nie licząc tej dla innych zwierząt))
Moje pytanie brzmi czy ze wszystkich tych produktów mogę robić paszę dla świń?
czy moge je wszystkie mieszac razem oczywiście w odpowiednich proporcjach?
-
Przez Jarek525
Sprzedam
Koncentrat sojowy dla warchlaków i tuczników od 25kg masy ciała do końca tuczu. Źródłem białka jest wysokobiałkowa (Hipro) poekstrakcyjna śruta sojowa. Koncentrat zawiera odpowiednio zbilansowane ilości aminokwasów, niezbędne witaminy i mikroelementy, aromaty i substancje zapachowe poprawiające pobieranie paszy przez zwierzęta.
Bez dodatku śruty rzepakowej.
Sposób dawkowania
- warchlaki od 25-50 kg 15% -17,5%
- tuczniki od 50-80 kg: 12,5% -15%
- tuczniki od 80-110 kg: 10% -12,5%
Parametry:
Białko surowe 40,0 %,
oleje i tłuszcze surowe 2,7%
lizyna 4,4%,
metionina 0,65%,
met + cyst. 1,25%,
treonina 1,8%,
tryptofan 0,5%,
Cena 2100 brutto przy zakupie minimum 1 tony (1000kg)
Dowóz w cenie na terenie całej Polski (minimum 1 tona).
Płatność przy dostawie kurierowi.
Przy większych ilościach możliwa negocjacja cen.
Zdjęcie przedstawia sprzedawany koncentrat.
Produkt w workach 25kg, 1000kg na palecie.
Jesteśmy legalnie działającą mieszalnią pasz pod Poznaniem, gdzie koncentrat jest produkowany.
Kupujesz u producenta dzięki czemu omijasz pośredników i ich marże !
Oczywiście na produkt wystawiamy Fakturę Vat.
Kontakt:
Tel. 664 764 296
-
Przez Gospodar55
Witam mam na oku 2 chlewnie do dzierżawy jedna 500 m2 a druga 1900m2 i mam pytanie jak wygląda kontrakt na świnie z różnych firm.Mogł by ktoś opisać jak to wygląda,ile dostajecie za sztuke i czy można wziąć kontrakt że oni dają paszę i weterynarza,jaki rodzaj podłoża czy można wziąc głęboką ściółke?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Selektor osadek - Power Maize Collector
Czytaj dalej »
Strajk 20.02.2024 Ełk