-
Podobna zawartość
-
Przez logitech55
Odsprzedam 0,5 paczki (10 tys w paczce) cebuli exhibition. Również sprzedam 0,5 paczki ( 25 tys. w paczce) marchwi bolero F1. Pomidor VP1 F1 ok. 150 nasion. Pomidor Pink rock F1 i Maracana F1 ok 50 nasion
tel. 505334077
-
Przez Konfetti223
Witam!
Mam duży problem z papryką
Zasiana ok. 1,5 tyg temu zaczęła wschodzić
Niestety po wyprostowaniu się zaraz się przewraca i usycha
Na 100% to Zgorzel siewek lecz stosowaliśmy do odkażania gleby w skrzynkach Polyram WG 70
Następnie "zabezpieczająco" był zastosowany Previcur Energy 840 bodajże i problem nie znika wogóle
I teraz mam pytanie do tych bardziej doświadczonych rolników co robić dalej?
Ręce już opadają...
-
Przez ZYLA
Witam.
Drodzy koledzy i koleżanki od lat po głowie chodzi mi pewien pomysł. Mianowicie myślałem o budowie przechowalni w ziemi (na ziemniaki). Coś jak piwnica tylko wiekszych rozmiarów. Moja wizja wygląda tak:
Mam spory uskok gruntu (Kiedyś żwirownia). Na wyższej części zrobił bym wykop coś na wzór rowu tylko odpowiednio dużego. Koniec tego "rowu" wpadał by do wykopu po żwirowni, a jego dno było by równe z poziomem żwirowni. Z tej strony byłby wjazd.
Na sciany tunelu potrzebne były by prefabrykaty w postaci łuku. Bo murowanie tak dużego łuku to by nie przeszło raczej. Całość przysypał bym ziemią, A od szczytu ze strony żwirowni byłby wjazd. Co myślicie o takim pomyśle. Czy to ma sens? Kluczową rolę odgrywały by koszty tych prefabrykatów. A nawet nie wiem gdzie uderzyć by się dowiedzieć czy ktoś takie rzeczy produkuje.
-
Przez bambik999
Witam,
planuje kupić owijarkę i tu nasuwa się pytanie a mianowicie jaką?
Szukam czegoś do 8 tyś w gre wchodzi też używana lecz nie wiem jaką wybrać. Jestem kąpletnie zielony w tym i chciałbym się poradzić. U nas są 3 Metal-Fachy i ludzie są zadowoleni ale słyszałem różne opinie o maszynach MF. Może Sipma? Owijarka będzię owijąć max 150 bel rocznie.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kara truskawki
Pomidory