Skocz do zawartości

Jakie weze w opryskiwaczach?

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano

Witam!

z racji tego ze zagiely nam sie 2 weze przy pierwszych sekcjach zewnetrznych prosze o rade i podpiwedz jakie weze stosowac?

jakie macie u siebie w Pilmetach czy Krukowiakach bo te w Skotarku sa srednie, zwlaszcza te ktore czesto sie zginaja bo reszta jest ok

Opublikowano

te takie w oplocie w srodku sie nie zaginaja napewno ostatnio wymieniałem bo te te całe niby z plastku bez segregowanych warstw sa do bani złozysz i rozłozysz a one takie zostaja

Opublikowano

ja własnie o takich mówie tylko za rózne z oplotem w srodku teraz w pilmetach daja takie z oplotem zółte ale rózne mozna kupic nie kupuj tych jednowarstwowych scalonych bo bedzie sie tak robic

Opublikowano

Węże mogą byc tylko jedne nie jakies tam przezroczyste plecione i inne bzdety.

Zwykł czarny zbrojony wąż wysoko ciśnieniowy jaest najlepszy mozna zginac i nic sie nie dzieje!!!

Takie mam w pilmecie z 89 do tej pory zaden nie puścił a pryskam najczęsciej na 8 atmosfer opryski na grzyby 15 atmosfer i nic sie nie dzieje

Opublikowano

tak uzyskujesz cisnienie takie jakiego nie chcesz(kosmiczne wartosci) ty chcesz 7>> brum brum a ono 40 atnosferrrrrr ale ty tego pewnie nawet nie widzisz bo nie masz wskaznika :D

Opublikowano

Tak było kiedyś ;-) od 3 lat mam szczelinowe i jest ok można pryskac na niskim ciśnieniu zazwyczaj 5 góra 6 zależnie jak sie ustawi wydatek wskaźnik był do 35 (masakra) został zmieniony na glicerynowy ze skalą do16

zresztą pewnie nawet nie miałeś doczynienia z takimi końcówkami to co ja będe ci tłumaczył ;-)

Opublikowano

Panowie najlepssze węże to są gomowe 'fagumi' trochę kosztują kupisz raz i cię przeżyją tańsze sa żółte i czarne też nie są złe bo te przeżroczyste topią się na słońcu i póżniej nadodatek się kleją do rąk

Opublikowano

Te fagumi nie są zbyt dobre, pękają na słońcu po 2-3 latach, a pęknięcia po roku widać na nich. mam takie w opryskiwaczu, teraz kupiłem z Stomilu parowe na Allegro.

W opryskiwaczu mam z 83 r jakieś z tworzywa, nie do zajechania.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kuna9977
      Czy ktoś posiada taki opryskiwacz ciągany  demarol 1200l 15m belka. Cena brutto za nowy 25000zł. W porównaniu do innych firm bardzo tanio tylko czy ten opryskiwacz jest coś wart?  Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ich temat ? Chciałem używany 1200l ale szczerze nic nie ma ciekawego,  np. nowy tolmet Bruno 1215 w podstawowej wersji 32tys netto biradzki 28 tyś netto a demarol 25tys brutto.
      https://agrolsklep.pl/sklep/opryskiwacze/opryskiwacz-przyczepiany-1200l-demarol/?attribute_pa_wariant-produktu=1200-szerokosc-belki-12-glowice-potrojne&utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=google_calosc&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=produktowa&gad_source=1&gad_campaignid=19181108397&gclid=CjwKCAiA0eTJBhBaEiwA-Pa-hVTM1hrhh2CqH-9GhX6c-9sOMt5AwFsPtZIY5VetcHfb1WFLo6YmWBoCSMcQAvD_BwE
    • Przez MF6190
      Witam, 
      Chciałem się podpytać czy mogę podłączyć dwie lampy led niebieskie każda po 40w pod pozycje od opryskiwacza jako zasilanie ? Czy to będzie za duże obciążenie dla przewodów, gniazda itp? 
      Opryskiwacz to rau d2 a ciągnik to mf 6190 jeśli ma to jakieś znaczenie.
    • Przez Dorsik148
      Witam mam problem z silnikiem sekcji opryskiwacza hardi ranger 2500l. Silnik nie załącza się ma zamala moc krzywka nie może włączyć sekcji. Nikt nie chce podjąć się naprawy tego i stąd pytanie czy ktoś nie wie jaki silnik pasuję do tych sekcji załączam zdjęcia silnika.

• Przez Okisz
      Cześć, 
      Musialem w opryskiwaczu wymienic przeplywomierz. Zawieszal sie najwyraźniej jakos i przy automatyce pracy cisnienie spadalo do 0 praktycznie. 
      Nowy przeplywomierz ma kalibracje 662 impulsy.
      Jak sie ma liczba impulsow do ilosci wody?
      Czy np zakladajac ze te 662 impulsy to 100l wody, to zwiekszajac liczbe impulsow przeplyw sie zmniejszy czy zwiekszy?
    • Przez Waldi7373
      Witam. Ma ktoś może instrukcję do tego sterownika?

• Dodaj nową pozycję...
v