Uszkodzona matryca tv plazmowego
-
Podobna zawartość
-
Przez davinci
mam zamiar kupić zgrabiarkę fella szerokość 3.20 metra rok 1994 ale nie wiem czy przekładnia wytrzyma obciążenie sianokiszonki bo te maszyny chyba raczej były tworzone do siana. Proszę o wsze opinie i doświadczenia.
-
Przez slaw2908
Witam!
Kupie ciagnik, kombajn, ładowarke teleskopową po spaleniu, mogą być spalone częsciowo lub doszczętnie. Jeśli posiada ktoś coś i chce sie tego pozbyć proszę o kontakt: 725 499 388 lub pisać na wiadomość prywatną.
-
Przez zieliniakk
Witam,
Wybuchła mi wczoraj opona, prawdopodbnie na cos najechałem. Dzisiaj sciagnalem koło i jest spore rozciecię opony. Mam pytanie czy da się naprawić jakos to uszkodzenie czy tylko nowa opona wchodzi w grę? W zalacznikach dodaje zdjęcia.
Ps. rozciecie ma około 7 / 7.5 cm
-
Przez Xeon
Witam,
Zaczyna mi siadać skrzynia w DX 6.30. Sam wyrzuca biegi, poza tym reduktor w położeniu M blokuje się oraz 4 bieg zgrzyta przy włączaniu.
Trochę poszukałem informacji o tych skrzyniach i znalazłem, że siadają w nich łożyska (prawdopodobnie to jest przyczyną wywalania biegów i blokowania M), natomiast 4 bieg, to prawdopodobnie synchronizator.
Żeby dobrać się do skrzyni, to trzeba ciągnik rozpołowić w 2 miejscach oraz zrzucić kabinę - ogrom roboty.
Teraz zastanawiam się, czy w ogóle zabierać się za jej remont. Ile dostałbym za ten ciągnik (85 rok, wszystko w idealnym stanie - poza skrzynią)? Tylko z drugiej strony za tą kasę nic sensownego raczej nie kupię z podobną mocą.
Druga kwestia, czy jestem w stanie ogarnąć tą skrzynię sam (nie pytam o zdjęcie kabiny i rozpołowienie ciągnika) - chodzi o to, czy da się ocenić który element w skrzyni wymaga naprawy/wymiany?
Robiło się skrzynię w 30ce, 60ce, 80ce, ale z zachodnimi nie miałem styczności.
Ktoś remontował taką skrzynię (co było do wymiany i jak chodzi po złożeniu)? Inne DXy mają bliźniaczą skrzynię, więc niekoniecznie mówimy o tej z 6.30.
-
Przez rafyo
Witam. Posiadam taką chłodnicę w moim mx135. (zdjęcie zapożyczone z neta)
Jest uszkodzona od dołu na takim kolanku jak widać na zdjęciu i sączy się lekko olej. Wiadomo do zrobienia. Nowa 2400pln. Tylko że trzeba za każdym odkręceniem ściągać odczynnik z klimy - te mniejsze rurki. 2 sprawa że przez połączenie chłodnic od oleju i klimy przy dużym upale klima słabiej chłodzi. Gorący olej nagrzewa odczynnik od klimy. Podobno to przypadłoś mxów. Tak zastanawiam się czy nie założyć osobnej chłodnicy do oleju , od innego ciągnika lub jakąś uniwersalną. Tylko jaką dużą kupić, żeby olej dostatecznie się schłodził i nie było problemu ze skrzynią? Gwinty na wężach też pewnie calowe? Co myślicie o tym. Wiem orginał to orginał ale może klima lepiej by działała.
-

Rekomendowane odpowiedzi
claas ares 697 atz: przestał działać rozdzielacz hydrauliczny. Brak...
Wyswietlacz gaspardo - przerywa wyswietlacz