Skocz do zawartości

[połączone]Co lepsze? C-360 czy C-360 3P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 12.08.2016 o 19:09, witejus napisał(a):

przypominam zacietrzewionym c-360 jest ze stajni Zetora ;[

A ja myślałem że to Ursus. To tak jakbyś napisał że 126p jest ze stajni Ferrari.

Opublikowano

@lukbold Brałbym na co było by mnie stać  i z stajni zetora  chodzilo np 7211 i jego poprzedniki starsze.C-360 To zetor czy wyrób Ursusa? Bo stajni mam na myśli z tej gamy ciągnik jednej marki a nie kopii...

Opublikowano

Zetor 4011 i Ursus 4011 to były niemal bliźniacze konstrukcje, ewolucja sprawiła że Zetor stał się lepszym ciągnikiem porównując 7211 z końca lat 80-tych do 60-tki z tych lat tak jak łada była lepsza od FSO 1500, tylko czy warto płacić 3x więcej ? 

Opublikowano (edytowane)

Wiem jaka była historia  tylko że już c-360 wyrób polski,Polacy zmienili  na swoje.Jest co porównywać  7211 a c-360? Bo moim zdaniem oba ciągniki dzieli ogromna przepaść  na korzyść Zetora oczywiście

Edytowane przez Adi96
Opublikowano

Za takiego MF trzeba zapłacić sporo i trafić na takiego egzemplarza co miał zadbany olej w skrzyni  ale fakt faktem oszczędne  i nowoczesne jak tamte czasy te ciągniki 

Opublikowano
  W dniu 12.08.2016 o 19:28, lukbold napisał(a):

ciągnik to coś ze stajni zetora? taki ograniczony jesteś?

ograniczony to ty jesteś plus końskie klapy na oczach czytaj kilka postów wcześniej anie tylko jeden przed oczami ,c-360 nie jest pochodną Zetor 4011?

W dniu 12.08.2016 o 19:49, utek napisał(a):

A ja myślałem że to Ursus. To tak jakbyś napisał że 126p jest ze stajni Ferrari.

dobrze myślałeś że Ursus ale pochodzi od Zetora a głupio napisałeś że 126p jest ze stajni Ferrari bo pochodzi ze stajni fiata

Opublikowano

dziecko drogie.. dla mnie to wszystko szrot.... a stwierdzenie że ciągnik to coś z zetora woła o politowanie..... mamy XXI wiek do twojej wiadomości świat nie kończy się na komunistycznej myśli technicznej... chyba że ktoś jest ograniczony na umyśle. A że tutaj dalej kłócą się, który szrot jest lepszy.... nic tylko współczuć

Opublikowano

być może dziecko mógłbym Tobie powiedzieć a może jesteśmy z jednego roku nie wiem ale nie oto mi chodzi w żadnym  wypadku nie miałem zamiaru wychwalać  Zetora czy Ursusa  tylko napisałem  że jest  a pewnie powinienem wyłożyć kawe na ławe i napisać że pochodzi ze  stajni Zetora żebyście zrozumieli o .co mi chodzi bo mam 360-3p i wiem dobrze że są lepsze ciągniki

Opublikowano

to ja koniec dodam, że czy 60tka czy jakiś tam zetor to i tak blado wypada przy MTZ82, bo ruski silnik przeżyje 2x ursusa i zetora to jeszcze pali na podobnym poziomie od 60tki a zrobi 2x więcej, szybciej i z wygodą bardziej zbliżona do zetora i żeby w polu szedł to nie trzeba go katować mu wystarczy 1500-1600obr:)

Opublikowano (edytowane)

jakoś nie wierzę że 7tonowy forszaj spali tyle co 60tka :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano
  W dniu 14.08.2016 o 18:11, witejus napisał(a):

dobrze myślałeś że Ursus ale pochodzi od Zetora a głupio napisałeś że 126p jest ze stajni Ferrari bo pochodzi ze stajni fiata

Bardziej 126p jest ze stajni Ferrari (bo Ferrari jest w koncernie Fiat) niż Ursus jest ze stajni Zetora. Zetor i Ursus to dwie niezależne firmy które wspólnie produkowały niektóre modele. A dokładniej to Ursus próbował produkować na licencji Zetora. 

Opublikowano

To zetor to takie ferrari wśród ciągników? -_- Produkowano model 4011 zarówno zetor jak i ursus na ich licencji a, początku nawet na czeskich częściach a wszystkie nowsze modele to modernizacje tej serii więc płynie w nich ta sama krew. 

Opublikowano
  W dniu 16.08.2016 o 08:15, pawel885 napisał(a):

To zetor to takie ferrari wśród ciągników? -_- Produkowano model 4011 zarówno zetor jak i ursus na ich licencji a, początku nawet na czeskich częściach a wszystkie nowsze modele to modernizacje tej serii więc płynie w nich ta sama krew. 

A kto i gdzie napisał że Zetor to Ferrari wśród ciągników? Jak masz problem ze zrozumieniem tekstu pisanego, to wsiadaj na swojego MFa i do szkoły. Zasadniczo to nie wiem dlaczego trolujesz w tematach Ursusów i Zetorów. Nie było cię stać na zakup Ursusa lub Zetora, to kupiłeś dojechanego MFa i jeszcze będziesz chciał żeby wszyscy się nad nim onanizowali jak Ty.

Co do płynącej krwi, to jak Twój pradziadek był inteligentny, a później jakiś ..... zepsuł geny, to dziadek przyznałby się do Ciebie?  

Opublikowano (edytowane)

Tak, częściowo z tego żyje. Wbrew pozorom tych części sprzedaje się najmniej i marża również jest najniższa. Najwięcej części sprzedajemy do maszyn zachodnich. Jest ich coraz więcej, nowych i używanych. Wiadomo że używki są przywiezione przez handlarzy i powoli dokonują żywota, to i więcej części potrzebnych.

Do Ursusów ludzie posiłkują się oryginalnymi używkami, bo nowe części są tragicznej jakości. Oryginalnym Zetorem zajmuje się Agrozeto i nie wchodzimy w paradę.

Edytowane przez utek