Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2014

kotek0

Rekomendowane odpowiedzi

To wychodzi 2200-2400 złotych za takiego 200 kilogramowego cielaka. Nigdy w życiu bym tyle nie dał za mieszańca, ale jak znajdziesz jakiegoś kupca to krzyknij 12 zł za kg i jak się nie zgodzi to opuścisz do 11 i powinno styknąć. Biznes i tak zrobisz, nawet jakbyś sprzedał po 10.

To wychodzi 2200-2400 złotych za takiego 200 kilogramowego cielaka. Nigdy w życiu bym tyle nie dał za mieszańca, ale jak znajdziesz jakiegoś kupca to krzyknij 12 zł za kg i jak się nie zgodzi to opuścisz do 11 i powinno styknąć. Biznes i tak zrobisz, nawet jakbyś sprzedał po 10.

no właśnie mam 2 sztuki do sprzedania

A ja mam takie troche inne pytanie ,czy mozna kupic cielaczka który ma w paszporcie 3 dni od daty urodzenia i zaraz isc nastepnego dnia i zrobic przemieszczenie ? Bo handlarze to chcą zeby było min.14 dni a jak to jest jak kupuje rolnik od rolnika ? prosze o odpowiedz .

u nas róznie za hf od 500zł kilkudniowe do 800, hf miesięczne 800-1000 w zeszłym roku sm byczki około 3 miesiecy z mlekopanu wyszło 1550 za dwa facet miał tez jałówki ok 4 miesiecy simental i charolaise pomieszane chciał po 1000 ale już nie było miejsca w oborze także jak sie uda

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v