Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientujecie sie może kto skupuje owies w okolicy Złotowa, Piły? Mam do sprzedania 15 ton owsa cena to 650 do negocjacji i 10 ton pszenżyta z domieszką około 10 procent owsa-750 do negocjacji

W tamtej okolicy to wiem że jest Mieszalnia Pasz Złotów.

Opublikowano

Wipasz Koło Jęczmień 850netto transport po stronie sprzedającego

Al Samer Włocławek Jęczmień 800netto transport po stronie sprzedającego

Czej-Dag Jęczmień 830netto Transport po stronie kupującego

Opublikowano

Ja jeszcze nie sprzedaje zboża jest dopiero początek lutego a rok temu właśnie koniec lutego był straszny. Tym bardziej, że synoptycy jeszcze zapowiadają mrozy. Czekam do marca :)

Opublikowano

Sprzedaję pszenicę konsumpcyjną po 1040 PLN netto z mojego podwórza ,kasa na rękę-wpłacam do banku ,kwitek daję kierowcy i mam z 7% vat-em :D , innymi słowy z vat-em cena =1112,80 PLN .

Czy będzie drożej? pożwiom-uwidzim,kak goworiat maszi druzja ;)

Pozdrawiam Leszek

Opublikowano

Koledzy,

Ktoś pytał mne o kupców,którzy tyle płacą ,otóż miałem tą cenę od firmy JAKPOL -mieści się ona koło Koluszek w woj łódzkim w necie znajdziesz namiary .

Kolejna firma z takimi cenami to Młyny Szczepanki -koło Grudziądza ,oczywiscie musi być towarek na cały bazarek,mój np. 12,5 wilg. , 31 gluten , 411 liczba opad. , 87 wyrównanie,

Pozdrawiam Leszek

Opublikowano

Strzechu,

Nie jadą specjalnie do mnie , ich samochód wozi w moje strony otręby i wracając zabiera pszenicę -ja mieszkam 10km od Płocka w kierunku Płońska -wioseczka Juryszewo ,kolega Google ją zna ! :rolleyes: :rolleyes: :D :D

Pozdrawiam Leszek

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to kukurydzy nie kupują.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez livebird
      Witam mam mieszanke jarą (pszenica i jęczmień) do tej pory zdrowa ale zakupiłem środek grzybobójczy Helicur i chcę go zastosować w dwóch dawkach 0,5l/ha teraz wraz ze skracaniem etefonem (aktualnie liść flagowy i podflagowy) i drugi raz kolejne 0.5l/jak się wykłosi. Moze być takie zastosowanie tego środka ?
      Dodam że to skracanie z tym Helicurem chciałbym wykonać już jutro jeśli tylko pogoda pozwoli .
  • Dodaj nową pozycję...
v