Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie ceny u skupujących handlarzy następujące:

Jęczmień 650-720 zł tona

Pszenica 700-750 zł tona

Mieszanka 500-650 zł tona

Pszenżyto 630-680 zł tona

Żyto 450-500 zł tona

Opublikowano

Czy oriętuje się ktoś w cenach jęczmienia w woj. lubelskim pow. radzyński, parczewski, bialski, łukowski?

Dzwonil do mnie rolnik i mówił że zabrałby ode mnie ok 4 ton (przyczepę). Mowił że w pobliskim AgroCorn Rudno cena wynosi 650zł + vat. Powiedział ze 700 zł pewnie trzeba bd dać. W piątek ma przyjechać na oględziny. Ziarno jest ładne, grube, a całość była przeczyszczona przez wialnię.

Opublikowano

Czy oriętuje się ktoś w cenach jęczmienia w woj. lubelskim pow. radzyński, parczewski, bialski, łukowski?

Dzwonil do mnie rolnik i mówił że zabrałby ode mnie ok 4 ton (przyczepę). Mowił że w pobliskim AgroCorn Rudno cena wynosi 650zł + vat. Powiedział ze 700 zł pewnie trzeba bd dać. W piątek ma przyjechać na oględziny. Ziarno jest ładne, grube, a całość była przeczyszczona przez wialnię.

Kolego pewnie że się targuj min 750t. Znajomy po tyle sprzedał NIE odwiewany. Kupujący mówił mu że nie ma gdzie kupić.

Opublikowano (edytowane)

targuj się - pewnie nie ma gdzie kupić. zadzwoń do rudna i zapytaj nr 833569197

.

Dzisiaj wysłałem mamę aby zawiozła próbę do Rudna i efekt był następujący: wilgotność 15% i co jeszcze mam na tej karteczce napisne to białko 10,5. Cena taka jak mówił kupiec, ale do końca roku prawdopodobnie niebędą kupować. Dowiedzailem się, że to pożądny facet. Trzyma trzodę chlewną i pewnie robi już zapasy, mówił mi że juz jeździł gdzieś za kupnem lecz się wycofał, bo słaby był jęczmień.

@xyz88 wątpię że dostanę taką cenę.

A czy ceny jeszcze kiedyś wzrosną, bo mam troszeczkę zboża na handel:

Pszenżyto ok. 10 ton

Mieszanka: owies-jęczmień ok. 20 ton

Owies: ok. 5 ton

Ale to bd raczej trzymał na razie. Ten jęczmień sobie sprzedam, bo nawet mi troszeczkę przeszkadza, bo leży w stodole na przejeździe.

Edytowane przez gabrysiek
Opublikowano

witam ja daję za jęczmień z odbiorem własnym 700 zł z vat , pszenica 720 a żyto 500 jeżeli ktoś zainteresowany zapraszam do kontaktu 605859971 kupuję wszystkie xzboża z odbiorem własnym,owies, pszenżyto, kukurydza.

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez e1leex
Opublikowano

witam ja daję za jęczmień z odbiorem własnym 700 zł z vat , pszenica 720 a żyto 500 jeżeli ktoś zainteresowany zapraszam do kontaktu 605859971 kupuję wszystkie xzboża z odbiorem własnym,owies, pszenżyto, kukurydza.

Ile za kukurydzę płacisz? Mokra sucha, gotówka na załadunku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez livebird
      Witam mam mieszanke jarą (pszenica i jęczmień) do tej pory zdrowa ale zakupiłem środek grzybobójczy Helicur i chcę go zastosować w dwóch dawkach 0,5l/ha teraz wraz ze skracaniem etefonem (aktualnie liść flagowy i podflagowy) i drugi raz kolejne 0.5l/jak się wykłosi. Moze być takie zastosowanie tego środka ?
      Dodam że to skracanie z tym Helicurem chciałbym wykonać już jutro jeśli tylko pogoda pozwoli .
  • Dodaj nową pozycję...
v