Skocz do zawartości

Cena zboża (pszenica, żyto, jęczmień...) 2014-2015

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

A Ja ostrzegam przed firma Magnum ze Żnina QQ sprzedana a pieniążków jak nie było tak nie ma a już grubo po terminie;(

Ja też omijałbym ich szerokim łukiem. Szef firmy ma dużo spraw sądowych najlepsze że on wygrywa na swoją korzyść.

Edytowane przez tespis17

Witam mam do sprzedania około 60 ton żyta i 30 ton pszenżyta. Na razie Lech-pol zaproponował 510 za żyto i 550 za pszenżyto (netto) tylko oni choćby niewiadomo co zawsze rozkruszka znajdą ;[(żeby tylko cene obniżyć) Zna ktoś może jakies inne firmy co zapłaca lepiej(pólnocna wielkopolska,Złotów). A może ktoś chętny  kupić?

Witam mam do sprzedania około 60 ton żyta i 30 ton pszenżyta. Na razie Lech-pol zaproponował 510 za żyto i 550 za pszenżyto (netto) tylko oni choćby niewiadomo co zawsze rozkruszka znajdą ;[(żeby tylko cene obniżyć) Zna ktoś może jakies inne firmy co zapłaca lepiej(pólnocna wielkopolska,Złotów). A może ktoś chętny  kupić?

za pszenżyto na kontrakt to w Roli w Człuchowie powinieneś dostać więcej ale żyto to dobra cena na chwilę obecną. Spróbuj jeszcze zadzwonić do Agroloku stracisz tyle ile na telefon a może coś się więcej uda. Ja osobiście nigdyy nie miałem problemów z wyżej wymienionymi firmami i potrąceń za żyjątka w zbożu nigdy nie było.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez livebird
      Witam mam mieszanke jarą (pszenica i jęczmień) do tej pory zdrowa ale zakupiłem środek grzybobójczy Helicur i chcę go zastosować w dwóch dawkach 0,5l/ha teraz wraz ze skracaniem etefonem (aktualnie liść flagowy i podflagowy) i drugi raz kolejne 0.5l/jak się wykłosi. Moze być takie zastosowanie tego środka ?
      Dodam że to skracanie z tym Helicurem chciałbym wykonać już jutro jeśli tylko pogoda pozwoli .
  • Dodaj nową pozycję...
v