Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

Posiadam kombajn New holland 1550 (silnik mercedes om 360)

czy może ktoś z was wymieniał taki filtr, i jaki jest symbol tego filtra?

za odp z góry dzięki.

Opublikowano (edytowane)

New Holland 1550, silnik OM 360:

Filtr oleju: OM 514/2

Wtórny filtr oleju: OC 603

Filtr paliwa: PW 823

Katalog WIX-Filtron.

Do hydrauliki już szukam dalej ;)

Daj foto tego filtra.

Edytowane przez kris14
Opublikowano

Ja również tego filtra nie znalazłem, dobrałem filtr hydrauliczny tej samej wysokości i średnicy , ze starego delikatnie zdjąłem to wieczko z zaworkiem . Wstawiłem filtr, następnie przez gumową uszczelkę w/w wieczko i docisnąłem to pokrywą filtra, po trzech sezonach ma się dobrze filtruje jak trzeba.

Opublikowano

andrzej jak mozesz to podaj numer tego zamiennika uc-5807,

mam kombajn NH1540 i mam problem ze znalezieniem tego filtra i tez juz mysle zeby dobrac jakis inny.

Znalazłem tez w takim modelu filtr ,,mann H 127,, ale w sklepach jest teeż niedostepny.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rafa5
      Witam, mam problem w MF 520. A mianowicie w tamte żniwa na koniec zaczął grzać mi się olej hydrauliczny(gotować). Zimą wymieniłem olej hydrauliczny i filtr oleju i nic to nie pomogło. Po ok. pół godzinie koszenia olej w zbiorniku zaczyna się gotować, hydraulika przestaje działać (nie podnosi heder) no i jest problem. Może ktoś coś podpowie w temacie, pozdrawiam
    • Przez Piasek186
      Witam. Mógłby mi ktos dokladnie powiedziec lub moze ma zdjecie gdzie znajde filtr siatkowy oleju hydraulicznego w mf 3080 ? Nie znalazłem dokładnej odpowiedzi
    • Przez rex15
      Mam zamiar wymienić filtr hydrauliki w jd 7710 i z tego co wiem jest jeden z tyłu, obok siłownika wspomagającego. Jest jeszcze jakis drugi? Znalazłem kilka ofert:
      https://www.strefarolnika.pl/pl/p/FILTR-HYDRAULICZNY-JOHN-DEERE-P569401-BT9370-MPG-RE205726/3720
      https://www.mototraktor.pl/filtr-hydrauliki-john-deere-re205726-p-9680.html - taki sam tylko sporo drozej czemuś
      https://sklep.gravit.pl/produkt/11140/filtr-hydrauliki-john-deere-re205726  -oryginał
    • Przez mastid
      Witam, chciałbym kupić zawór cztero drożny (dwa wejscia i dwa wyjścia) który znajduje się w Claasie Ares seria 8xx przy zbiorniku paliwa, umieszczony na ramię, na przewodach hydraulicznych idących do siłowników tuza. Czy ktoś może podesłać mi link, ewentualnie jakiś uniwersalny, bądź z innej maszyny. Bo na internetach to jak narazie tylko kulowe dwu drozne (wejscie-wyjscie) tylko widziałem .

• Przez borsuk1891
      Witam wszystkich.
      Mam problem z podnośnikiem ,a właściwie z pompą . Na zimnym silniku podnośnik słabo podnosi i po dodaniu gazu zaczyna wyć pompa. Tak jakby było coś przytkane. Nie ważne czy z maszyną czy bez.  Zapala się kontrolka od filtra oleju hydrauliki.  Po wykręceniu filtr jest czysty. Następnie robię płukankę z ropy całej skrzyni i wraca wszystko do normy. Pompa nie wyje, kontrolka gaśnie podnosi bez najmniejszego problemu. Dzieje się tak średnio 3 razy w roku. Czyżby coś przytykało się bo filtr na pewno nie? Olej jaki zalewam to Agrol U . Prosze o pomoc i dziękuje.
  • Dodaj nową pozycję...
v