Rorząd
-
Podobna zawartość
-
Przez arek116
co możecie powiedzieć na temat opon chińskich i indyjskich???? oczywiście wolał bym stomila albo baruma ale fundusze na taki wypas nie pozwalają.
-
Przez damianzb9613
Witam ,czy po wymontowaniu pompy paliwowej i wyjęciu koła zębatego napędzającego pompę czy przestawi się rozrząd (zapłon) . Po wymontowaniu pompy silnikiem nie było kręcone (został w tym samym miejscu )silnik MWM D226-4( cztery cylindry ).A jak się przestawił to jak go poprawnie ustawić(najlepiej bez zdejmowania przedniego dekla ).
-
Przez marcinnowo233
Witam chciałbym swój wał łakowy przerobic na mozliwosc transportu na kołach. Im mam takie pytanie czy wystarczy siłownik o grubosci tłoczyska 56mm i długosci złoznego 80 cm a rozłozonego 130 cm . Moj wał ma wymiar 90 cm wysokosci i 2500cm szerokosci i jest zalewany woda. Chciałbym kola dorobic na wzor tego wałuhttp://allegro.pl/wa...4115726801.html . Bo wydaje mi sie jego konstrukcja w miare prosta i ekonomiczna. I tutaj moje pytanie czy siłownik da rady podniesc ten wał i czy wysuw siłownika nie bedzie za krótki ?
-
Przez pronarek82
Witam,po remoncie rozrządu, oczywiście wszystkie koła poustawiane na znaki, przy próbie odpalenia silnik ciężko się kręci. Co może być tego przyczyną. Z góry dziękuję za pomoc
-
Przez Borekk17
Panowie ma ktoś może schemat jak ustawić rozrząd w silniku Perkins d2500 w wózku widłowym balcancar
Bo muszę poskładać ten wózek po jednym Januszu który wyjął pompę wtryskową do regeneracji i już tego nie poskładał a zębatka napędzająca pompę spadła w dół i prawdopodobnie przestawiła się pompa jest mocowana na klin i stożek
A jak to w widlaku żeby zdjąć pokrywę rozrządu jest dużo zabawy
Może ma ktoś schemat albo wie z własnego doświadczenia w jakiej pozycji ma być ustawiony wałek Pompy (w którym miejscu ma być klin) dla gmp pierwszego cylindra
Wtedy byłbym w stanie ustawić to bez rozbierania przedniego dekla
-

Rekomendowane odpowiedzi