Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zauważyłem że nie ma takiego tematu, więc zakładam i pytam fachowców jakie są przyczyny stukania w filtrze powietrza w ursusie c 360?? U mnie taki objaw wystąpił. Dodam że zawory dobrze mam ustawione (na mijanke ssący 0.25 wydechowy 0.30) , ciągnik dobrze odpala, nie kopci,równo chodzi, tylko to stukanie denerwujące jest. Czego to może być przyczyna? Jak sprawdzić np. która głowica do roboty? Jaki koszt? Samemu da radę zrobić?

Edytowane przez darekchmiel1991
Opublikowano

Zawory sprawdzałem dwa razy i żaden nie podparty na pewno, w filtrze powietrza oleju nalałem . Z rana jak jest zimny wydaje mi się że nie stuka , jak się nagrzeje to wyraźnie słychać ale może mi się tylko wydaje. No nic będę musiał odkręcić kolektor ale ja chyba wiem na której bo jak zdejmowałem wcześniej głowice i odwróciłem do góry i nalałem na zawory ropy to na jednym po 5 min uciekła ropa i wydaje mi się że jakiś taki krzywy był a na innych trzymało i właśnie to był ssący zawór. Dziwne bo ta głowica jest nowa ma 3 lata firmy korurs. Czyli to może być to? Samemu jakoś mogę to naprawić? Wymienić zawór i go dotrzeć pastą szlifierską? Tylko nie bardzo wiem jak to sie robi chyba że ktoś mi wytłumaczy.

Opublikowano

Jeśli gniazda posiadają rysunkowy wymiar, nie mają śladów wżerów czy zużycia to kup pastę do docierania zaworów i kręć zaworem w gnieździe w obie strony na przemian aż do uzyskania szczelności. A najprościej kup sobie za kilkadziesiąt zeta komplet do docierania. Na dwa zawory wystarczy i nie pochłonie ci to pół życia.

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=do+docierania+zawor%C3%B3w&search_scope=

Opublikowano

Silnikowy kolego. Nie koniecznie taki sam jak w silniku.

Nawiasem mówiąc polecam instrukcję napraw.

http://instrukcja.pl/i/ciagnik_rolniczy_kolowy_ursus_c360_i_c3603p_instrukcja_napraw_1

Są w niej wszystkie ważne informacje.

Możesz też korzystać z instrukcji 4011 i katalogu części. Różni się tylko kilkoma detalami.

http://instrukcja.pl/szukaj/instrukcje/?s=2&title=ursus

Ale i do 60-ki katalog jest dostępny.

Opublikowano

Panowie, a co może być przyczyną tego iż jak wyjmę filtr powietrza to C 360 przestaje dymić, ładnie normalnie trochę dymi, a w momencie włożenia filtra kopci jak lokomotywa na niebiesko???

Z góry dziękuje za pomoc.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Odpowedź jest prosta, wkład filtrujący w filtrze powietrza masz do umycia lub wymiany.

Opublikowano

Zostają tylko zawory, sprawdź czy masz prawidłowe luzy jak będziesz miał wszystko z nimi ok i dalej nic się nie zmieni zostanie odkręcenie kolektora i wtedy zobaczysz z której głowicy strzela.

Będziesz miał nieszczelność na tym zaworze ssącym

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Do górnej kreski na misce wchodzi 1,8l i tyle ma być.