Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moim zdaniem jesli ubywa wody (płynu chlodniczego) a przybywa oleju to trzeba zdjac glowice dac ja do sprawdzenia na szczelnosc kanalów, przy okazji sprawdzic szczelnosc pierscieni i wtedy bedziemy wiedzieli co trzeba zrobic, głowice mozna dac do regeneracji lub kupic druga nowa uszczelka pod glowice i wszystkie inne ktore mamy na wieszku, no i pierscienie jesli sa nie szczelne.

Jesli woda ubywa a nie ma jej w oleju to gdzies wystepuje nie szczelnosci i trzeba przejzec czy nie leci jakims wezem.

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie w c-330 woda dostaje mi się do oleju. Zdjąłem głowicę i nic nie zauważyłem żadnych pęknięć czy to może być tylko przyczyna uszczelki pod głowicą, bo tuleje wydają się być całe słyszałem też, że może to być przyczyna pompy wodnej.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Może być uszkodzona uszczelka, pęknięta głowica, oringi na tulejach, tuleja pęknięta ,blok pęknięty, ale na pewno nie pompa wodna.

Opublikowano

witam!!!

panowie przed chwila dzwonil do mnie kolega i ma nastepujacy problem w 360

wymielnili olej i pojechali koscic i nagle z wlewu oleju poszedl dym prawdopodobnie olej sie zagotwowal kontrolka olejowa caly czas swieci i traktor strasznie dymi,,

nie wie czy sam to naprawi czy trzeba mechanika....

prosze o szybka pomoc:)

jesli tu nie uzyskam pomocy zaloze nowy temat.....

Opublikowano

panowie wymieniłem tuleje na pierwszym tłoku bo była przeżarta po odpaleniu nic się nie dzialo poszed w kosiarke woda była na 70 stopni niby dobże ale podczas składania kosiarki woda raptownie na 100 stopni i woda poszła do oleju no i mleko.co mogło się stć bo sam niewiem.podpowiedzi mile widziane :rolleyes:

Opublikowano

Witam\

od jakiegos czasu uciekał mi płyn z chłodnicy, nie widać było żadnego przecieku i wgl. dziś zobaczyłem do oleju a tam nadmaiar go jest, i zmienił kolor i gęstość. Więc juz wiem żę pły ucieka mi do oleju. Chciałbym zapytac sie jak może byc przyczyna, co sprawdzać najpier, w poniedziałem zobaczę korki pod głowicą bo to najprostrza rzecz, jeśli to nie to to juz mechanika trzeba bedzie wezwać!

Opublikowano

już ci pisze bo ojciec mój miał to samo u siebie w traktorze

mogą być 3 przyczyny tego;

1 uszczeka pod głowicą

2. poszedł oring i pierscień wpadł

3.pękła tuleja

to wszystko jest związane z przegrzaniem traktora.

Opublikowano

Korki (zaślepki- metalowe krążki ) są od spodu głowicy od strony kolektora wodnego. Zaślepiają one otwór w głowicy, jak mróz je wysadzi to przebijają uszczelkę pod głowicą i woda spływa do miski. Jak ściągniesz głowice to będziesz wiedział co jest grane ;)

Opublikowano

Witam mam taki problem w mojej 60-tce woda dostała się do oleju . Odkręciłem miske olejową wlałem wody i zaczeło lecieć tak jakby od 2 korbowodu czy to może być wina głowicy ?