Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj. Ja przez pare lat sprzedawałem pszenice i żyto tej firmie ale Agri Plus z Kętrzyna. Wszystko w porządku, płatności od odbioru zawsze równe 14dni. Żadnych problemów o ile oczywiście parametry w porządku.

• Like 1
Opublikowano

Jedyny minus to czasami kolejki które tworzą ich beczki z paszami-zawsze mają pierwszeństwo i czasami trzeba sporo postać. Zboże musisz mieć dobre ale jak czasami jakaś wilgotność o 1% za duża to przyjmą. Ale nie próbuj wciskać im jakiegoś badziewia bo kiedyś szło wszystko im sprzedać a teraz mają wszędzie monitoring i dokładnie sprawdzają co masz na przyczepach, nawet jak wyjeżdżasz pusty to dróżnik zajrzy na przyczepy czy puste..... tak jest w moim rejonie i podejrzewam że w każdej ich firmie.....

Opublikowano

Mi bardziej chodziło o to bo ta firma zajmuje sie też tym ze dają rolnikowi 1000 sztuk tuczników oni dają paszę a rolnik tylko je obsząta i dogląda i zastanawiam sie aby podpisać z nimi umowe na 10 lat :D A chce sie dowiedziec cos o tej firmie gdyż musiałbym postawić tuczarnie na 1000 sztuk za 750 tyś wiec lepiej sie dowiedziec trochę o tej firmie aby pózniej nie zerwali umowy i nie splajtować

Opublikowano

Na pewno ta sama z siedzibą w Poznaniu. Nie napisałeś na początku czy chodzi ci o sprzedaż zbóż czy chów świń bo zajmują się i tym i tym.... ale cóż. Ja odstawiałem im tylko zboża to co nie co wiesz..... Splajtować to nie splajtują skoro już przetrwali przez te kiepskie lata dla tuczu.... u mnie te pasze to już kupe lat robią i dalej są wypłacalni i nikt się nie skarży.... Ryzyko zawsze jakieś jest ale najważniejsze że zbyt pewny bo teraz świnki sprzedać to nie tak łatwo.... sam wiesz. Ja bym poczekał co tam dalej z tymi ruskimi będzie bo jak na razie to słabo to idzie wszystko......

Opublikowano

Mi chodziło abym ja nie splajtował .A z nimi jest umowa niezależnie od ceny swini itp . Umowa podpisana na 1000 sztuk na 10 lat a cena nigdy nie wzrosnie i nie spadnie . I musze się nad tym mocno zastanowić :D

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Macie jakies sposoby na ograniczenie wypadania odbytów u warchlaków 30-60 kg? 
      Czasami zdarza się u kilku sztuk z dostawy a czasem u kilkudziesięciu. 
      Jak sobie z tym radzicie? 
    • Przez MichałMalec
      Jaką paszą najlepiej karmić trzodę i zaoszczędzić kasy mam około 60 sztuk 
    • Przez Mateusz100
      Witam w lipcu tego roku był program o nazwie bioasekuracja czy cos takiego dla rolników produkujących trzodę chlewną i miała być to jakaś refundacja do 100% czyli rolnik mógł kupić za np. 10 tyś zł jakieś urządzenia przedmioty potrzebne do tej bioasekuracji a oni powinni oddac dokładnie tą samną kwotę 100%. Ja wziąłem trochę sprzętu odzieży na kilka tyś zł dziś dopieru po tylu miesiącach przyszło pismo z agencji przed samymi świętami i podali tam kwotę brutto jaka mi zwróca i ze to jest 100 % a wyszło na to ze dobre 5 tyś zł poszło gdzieś w las bo o tyle mniej dostanę zwrotu więc sie pytam gdzie jest to 5 tyś zł kto je wziął i na co poszło? Miał ktoś z was taki sam przypadek ? Ileż można pozwalać na takie akcje jak był program na zwrot 100 % to rolnik musi dostac wszystko a nie jakieś oszustwa faktury agencja dostała wszystko było i jest... Najlepsze jest to że na jakieś zastrzeżenia i odwołania mam czas 7 dni dziś przyszło pismo tydzień mija w poniedziałek  teraz świeta agencje pewnie zamknięte i jak tu cos zgłaszać odwoływać sie ? po prostu żarty i tyle rolnik całe życie na innych robić musi i jeszcze batem dostanie na koniec... Ma ktoś podobny problem ze nie zwrócili całej kwoty komuś? Proszę pisać śmiało i sie dzielic informacjami. 
    • Przez dicloduo
      Witam, czy są tu rolnicy hodowcy świń?
      Jak są niech napiszą czy otrzymali zwrot za zakup środków bioasekuracyjnych. Płatność miała być w formie krajowej deminimis?
    • Przez ŻakowskiSławomir
      Witam, w związku z przepisaniem na mnie siedziby stada weterynaria wymaga by sporządzić ,,spis,, tzn żywienie ile kg czego przypada na 1 sztukę tucznika np i bydła, robił ktoś coś takiego? ma jakieś dane orientacyjne? ile czego zawiera opcjonalna mieszanka paszowa dla 1 byka/ 1 tucznika? na dobę.
  • Dodaj nową pozycję...
v