MrTaramexRolnictwo Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czegoś o kombajnie do zbioru fasoli szparagowej. takiego typu jak ten http://olx.pl/oferta/kombajn-do-zbioru-fasoli-magda-CID757-ID6EN3P.html#6973ef2f49 Jaka jest czystość zbioru? Jaka najlepiej odmianę siać pod tego typu kombajn ?
Pajej Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 hym... to zalezy do jakich podszeb ma byc ten kombajn, wydajność kiepska, pakowanie do skrzynek. Jak na przemysl fasola, to według mnie za mały ten kombajn
MrTaramexRolnictwo Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) hym... to zalezy do jakich podszeb ma byc ten kombajn, wydajność kiepska, pakowanie do skrzynek. Jak na przemysl fasola, to według mnie za mały ten kombajn Kombajn używany był by do własnych potrzeb na areale 4 ha na początek.Fasola była by sprzedawana na Targach lub zawożona do kiosków. Należy przebierać tą fasolę po tym kombajnie ? Edytowane 27 Grudnia 2014 przez MrTaramexRolnictwo
Pajej Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 tego ci nie powiem, bo z takim nie miałem doczynienia, ale na zdrowy rozsadek, to jak na swierzy rynek to towar musi byc super, a po kombajnie różnie z tym bywa
romanewas Opublikowano 21 Marca 2015 Opublikowano 21 Marca 2015 Podepnę się pod temat - czy ktoś może zbiera na świerzy rynek fasolę szparagową żółtą kombajnem? Jeśli tak to mam pytanie jakim kombajnem i jaką odmianę fasoli? Słyszałem, że ponoć UNIDORa można zbierać kombajnem?
krzzysiek Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 mam do sprzedania kombajn do zbioru fasoli szparagowej, bardzo wydajny model i bardzo dobrze czyści, FMC BP7100. zainteresowanym wyslę zdjęcia. tel 505237155. robiłem pod zakład oraz pod świeży rynek. zbiornik o ładowności 5 ton, z bardzo wysokim wysypem, nawet na najwieksze naczepy. maszyna w 100% sprawna gotowa do pracy, bezawaryjna- pełna hydraulika. Rezygnuje z uprawy ponieważ mam zbyt duzo ziemi i nie mam czzasu się w to bawić a zainwestowałem w maszyny do kukurydzy ( kombajn suszarnia siewnik) i musze spłacić troszkę długów
Rekomendowane odpowiedzi
Zakup pieca, kotła około 25kW uniwersalnego z podajnikiem.
Zetor 5211 & Kosiarka rotacyjna