-
Podobna zawartość
-
Przez donweter1989
No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
-
Przez NewhollandT5050
Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi -
Przez Scappy
Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉. -
Przez NiMamHa
Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?.
Czekam na wasze odpowiedzi 😉
-
Przez afily
Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach?
25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
-
Rekomendowane odpowiedzi
Młynek do ziarna dla bydła i kur,Rozdrabniacz zboża,śrutownik
Czytaj dalej »
Silosy bin